Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A sütőben sült szilvalekvárt...

A sütőben sült szilvalekvárt hogyan kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
Találtam egy pár receptet,de mindegyikben mást írnak és nincs x kiló szilvám kísérletezgetni.
2008. aug. 8. 12:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

2 kg szilva,

2 ek. ecet,

40 dkg cukor,

Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, ledaráljuk. Ecettel kiöblítünk egy tepsit, belerakjuk a szilvapépet, és a 140 C fokra előmelegített sütőben 3-4 órát sütjük. Keverni tilos, mert akkor leég! Kivesszük a sütőből és átöntjük egy lábasba. Hozzáadjuk a cukrot. (Alapszabály: 1 kg szilvasziruphoz 20 dkg cukor kell!) Folyamatosan kevergetve további 15-20 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, a tetjére - vagy két celofán közé- tartósítószert teszünk, és szárazgőzben hagyjuk kihülni!

2008. aug. 8. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!! :)
2008. aug. 8. 16:04

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!