Ha egy bolti tojás akár szalmonellás is lehet, akkor hogyan készíthetünk abból lágy tojást?
Figyelt kérdés
A lágy tojásnál elpusztulnak a bacik ?#szalmonella #tojás főzés
2020. febr. 14. 23:45
1/5 anonim válasza:
Pont úgy, mint nem szalmonellásból.
3-5 percre forró (de nem bugyogó) vízben.
2/5 A kérdező kommentje:
A kérdés arra vonatkozott, hogy a főzési idő elegendő e arra, hogy elpusztuljanak a baktériumok.
Mikor egy 3 perces tojás készül , akkor a sárgája még eléggé lágy. Kapott e annyi hőt, hogy biztonságos legyen ?
2020. febr. 15. 09:40
4/5 anonim válasza:
ha nem volt megmosva meg a tojas, tovabbb elall. ha megmosod onnantol konnyebben bejutnak a bakteriumok. ha csak a fozes elott mosod meg, az jo, a sargajaban nincs szalmonella, mivel max kivul tapas meg. mondjuk ha megmosod akkor be is juthat de nem biztos h a sargajaig. amugy sincs nagy eselye h szalmonellas, mosd meg, hokezeld. van eleve ozonnal kezelt tojas az tuti nem szalmonellas. de nem csak a bolti, a “hazi” (nincs amugy kulonbseg csak marketing) tojas lehet szalomonellas, oreganyam pont nem erdekli a szalmonelamemtesites mig egy telepet mondjuk lehet hogy igen. de ho hatasara igyis elpusztul, tokmindegy h a sargaja lagy marad e
5/5 A kérdező kommentje:
Én meg azt hittem, hogy a baci a belsejében is lehet alapból.
Bakker, minek aggódom én állandóan a semmin ?
:)
2020. febr. 17. 00:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!