Pörköltet gázon lehet a legjobban megcsinálni?
Indukciós tűzhelyem van, de ahogy a nagy könyv írja, hogy egész kevés vizet kell csak mindig rátenni, míg elfő, úgy nekem mindig odaég a pörkölt.
Sertés darált húsból csinálok legtöbbször, mert szeretjük azt, néha csirke húst is teszek bele. De nekem ez csak úgy megy, hogy fogok 1 liter vizet, bedobálom a hozzávalókat, aztán addig főzöm, míg elfogy a víz, aztán kész is van. A hús puha, ízre jó. Akkor miért kell kevés vizet állandóan után töltögetni ?
Ettem már máshol is pörköltet, de az sem volt jobb, vagy rosszabb.





Gasztro percek: a pörköltbe vagy 1 liter víz megy, vagy semennyi. Mind tudjuk, hogy NINCS köztes.
:D
Sok recept írja, hogy ha szükséges, akkor öntsük fel még vízzel.
Mondjuk 1 decivel indulunk.
És ha 10-szer szükséges felönteni ?
:D
Na mindegy, nem kételkedem, még ha nem is pörköltet csináltam, ízre jó volt.
Bár a víz mennyiségét befolyásolja, hogy mekkora a lábas alapterülete, na meg az is, hogy ki hogy szereti. Gyerek koromban hígra csinálták és szinte csak a tetején úszkáló paprikás zsírt fölöztem le róla. Azóta változtam, és sűrűbbre hagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!