Miből tudnám legjobban megcsinálni a Raffaello krémjét ami legjobban hasonlít rá?
itt a recept,de ha nem tudsz angolul,akkor leírom neked(nem próbáltam,de azt írja hasonlít az íze az eredetire.).
-100 g habtejszín
-200 g apróra vágott fehércsoki
-75 g reszelt kókusz
-1 csipet tengeri só(szerintem a sima is megfelel)
-kókuszreszelék a díszítéshez
-pirított mandula a közepébe
Elkészítés:
-Helyezd a tejszínt egy edénybe,majd rakd fel a tűzhelyre és várj amíg elkezd egy kcisit forrni(ilyen buborékok kialakulnak a tetején)
-Majd vedd a tűzhelyről és add hozzá a felaprított fehércsokit.Egy-két percig hagyd állni,majd egy spatulával keverd el addig,amíg össze nem áll,és kapsz egy sima,sűrű szósz szerűséget.
-Keverd bele a 75 g kókuszreszelket és a csipet sót.
-Tedd egy hőálló tálba tegyél a tetejére folpackot majd tedd be a hűtőbe éjszakára vagy amíg olyan állaga nem lesz,hogy formálható lesz.(Én a jéghűtőbe tettem egyszer a trüffel alapomat,ami ugye ugyanez gyakorlatilag csak tejcsokival és habtejjel csináltam.Nem fagyott meg a habtejszín miatt.
-Vedd ki a hűtőből amikor kész és kanál segítségével kiveszel egy adagot és megformázod a kezeddel,hozzáadod a mandulát(ha akarod)majd megforgatod kókusreszelékből.
Leírom a kb.árakat.
Kókuszreszelék:200 FT
Habtejszín:330 Ft körül
Fehércsoki:200 Ft környékén már kapható.
Mandula az drága,de abból gondolom nem használsz majd soakt.
Bár,nem tudom,neked mi a sok,remélem segítettem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!