Pörköltet gázon lehet a legjobban megcsinálni?
Indukciós tűzhelyem van, de ahogy a nagy könyv írja, hogy egész kevés vizet kell csak mindig rátenni, míg elfő, úgy nekem mindig odaég a pörkölt.
Sertés darált húsból csinálok legtöbbször, mert szeretjük azt, néha csirke húst is teszek bele. De nekem ez csak úgy megy, hogy fogok 1 liter vizet, bedobálom a hozzávalókat, aztán addig főzöm, míg elfogy a víz, aztán kész is van. A hús puha, ízre jó. Akkor miért kell kevés vizet állandóan után töltögetni ?
Ettem már máshol is pörköltet, de az sem volt jobb, vagy rosszabb.
Hát én egy szóval sem állítottam, hogy tudok főzni.
Viszont azt sem gondoltam, hogy ezen az oldalon csak olyan kérdéseket lehet feltenni, amire már tudom a választ.
Soha nem tettem fel még pörkölttel kapcsolatos kérdést, de ezek után lehet , hogy inkább nem is teszek fel.
Amúgy a darált húsos pörköltet nem én találtam ki, egyszer láttam valahol. Előtte én sem csináltam, de nagy sikere lett. A gyerek vág egy szelet jó friss kenyeret és rákeni. Igazság szerint nekem is jobban ízlik , mint nagyobb húsdarabokból.
Lehet, hogy az edényzettel van valami baj, megpróbálkozom más típussal is. Volt olyan már, hogy valamelyik teflonos edényben nem tudtam odaégés nélkül tejberizst csinálni, más edényben meg mindig jó lett.





probaj ezek kozul, mindenhol le van irva. probad vastagabb edenyben, akar kisebb fokozaton. [link]
de youtube videok is vannak ott latod az allagot, az egesz menetet hogy hogy is kell kineznie epp. a daralt husos amit te csinalsz az ragu, van aki pl a hortobagyi paacsintaba teszi ezt a tolteleket, vagy rakott zoldsegekkel
es rizzsel, tejfollel egybesutesre valo inkabb. a kenyeresrol meg nem hallottam, de ha legkozelebb rakott zoldseget csinalok eskuszom kiprobalom :)
"pörkölt darált húsból"
21000 találat a Google-on.
Akkor csak nem lesz bajunk tőle, nem igaz ?
Ja én fél kg húshoz fél kg hagymát szoktam tenni. Ez sok lenne ?
13-asnak
Módosítom a "pörkölt" elnevezést:
Szóval a "pörköltnek csúfolt valami"-hez készítek gépi tarhonyát és a keveréket betöltöm a péktől frissen vásárolt zsemlébe.(ezt is olvastam valahol) Az nagyon finom, legalább is nekem.
Persze az egyik korábbi válaszoló valószínűleg éhezne nálam egy hétig , mert nem merné megkóstolni. Ámbár , ha azt mondanám rá, hogy ősi dél amerikai indián recept alapján készült, akkor lehet, hogy megkóstolná.





en nem kotekedtem, csak segiteni akartam, de nem hallottam
rola meg azelott, de nem is kotottem bele (de komolyan irtam h kiprobaom kenyeren) csak en mas felhasznalasat ismertem, ennyi. de sztem sok hozza annyi hagyma, de amiket talaltal gogleban, nezd meg az aranyokat. amikor ragut csinalok fel
kilohoz egy fej hagymat szoktam, az 1:1 nekem soknak tunik. daralt hus mellett nem fo szet olyan finomra mert ez nem rotyog orakig szerintem. en is nagyonsueretem egyebkent a porkoltet, meg minden hasonlot :)
Nnem tekintettem kötekedésnek, igazából neked csak a zsemlébe töltést írtam.
Ez a hagyma dolog egy örök vita téma. Volt itt már profi szakács, aki 1 fej hagymát írt 1Kg húshoz és volt már profi nagymama, aki másfél kg-ot mondott, mert mondván, hogy úgy szaftos.
Ki hogy szereti. Bár lehet, hogy befolyásolja az odaégést.
A darált hús könnyen fől , nem igényel sok időt.
Forrástól számítva, negyed óra múlva már kóstolható, de akkor még nagyon híg és nincs olyan íze. Addig szoktam hagyni míg egyszer elfől a víz és besűrűsödik. Nem töltök utána vizet.
Persze ez lehet, hogy ez nem pörkölt. Ahogy írja a korábbi hozzászóló, hogy a lényeg a pörzs anyag.
Az én olvasatomban mondjuk a pörzs anyag a nyílt lánggal történő száraz perzseléskor keletkezik.










Egyértelműen bográcsban, nyílt tűzön főzve, disznó kockákból és csirke felsőcombból. Legalábbis szerintem ez a lehető legjobb módja 😍
Talán az lehet a gond, hogy az apró darált hús szemek összetömörülnek, és elzárják a vizet a fazék alján lévő cucctól... Próbáltad már gyakrabban kevergetni, kisebb hőfokon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!