Pörköltet gázon lehet a legjobban megcsinálni?
Indukciós tűzhelyem van, de ahogy a nagy könyv írja, hogy egész kevés vizet kell csak mindig rátenni, míg elfő, úgy nekem mindig odaég a pörkölt.
Sertés darált húsból csinálok legtöbbször, mert szeretjük azt, néha csirke húst is teszek bele. De nekem ez csak úgy megy, hogy fogok 1 liter vizet, bedobálom a hozzávalókat, aztán addig főzöm, míg elfogy a víz, aztán kész is van. A hús puha, ízre jó. Akkor miért kell kevés vizet állandóan után töltögetni ?
Ettem már máshol is pörköltet, de az sem volt jobb, vagy rosszabb.
Gondolom te vagy az a kérdező, aki alig tesz bele hagymát, mert szerinted édes lesz és évek óta írod ki ezt a pörkölt + víz keservet, ezért is darált húsból készíted.
Én is és más is már többször meghívtunk, hogy megmutatjuk neked, hogy kell készíteni egy tisztességes pörköltet, de még mindig ezen vergődsz!
Nem volt eddig senki a környezetedben, aki megmutatta volna?
Az én pörköltkészítési technikám pláne megugraná a szintedet, mert én a SOK megpirított hagymára teszek SOK pirospaprikát, nagyjából egy dl vizet, összekeverem, rá a hús, a só, megint összekeverem, lefedem, félidőben 1-2 zöldpaprika, 1 kisebb paradicsom, közben nem adtam hozzá semmi vizet, mégis lett rajta egy valaggal, mert a hús kidobta a levét, most már nem fedem le, mire a hús teljesen megpuhul, a kidobott lé is elfő és van egy halom finom sűrű zaftom, finom hússal,...ami nem vízben főtt darált hús.
7-es vagyok
Ja és megcsinálom én neked bármin, gázon, villanyon, indukcióson, bográcsban, de még egy vasalón is, mint a reklámban, bár az utóbbin kicsit sokáig tartana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!