Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Leveles tésztával mit kezdjek?

Leveles tésztával mit kezdjek?

Figyelt kérdés

Mélyhűtött tészta, virslit akartam bele tölteni, de véletlenül rosszat vettünk: a több kb fél centis lap helyett (amit ugye még mindig továbbnyújt az ember) egyetlen orbitális vastag rétegű tésztalap van a csomagban.

Ezt nyilván nem tudom úgy kinyújtani, mint amit fent írtam. Megpróbálhatom rétegekre szétválasztani, ha kiolvadt? Vagy mihez kezdjek vele?

2019. dec. 31. 22:07
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Nyújtsd ki és pont ugyanúgy tudod használni, mint ha előre ki lenne nyújtva.
2019. dec. 31. 22:16
 2/10 A kérdező kommentje:

Próbáltam már, jártam így, egyrészt nem tudtam egyenletesen kinyújtani, másrészt ehetetlenül száraz lett.

Nem feltekert előre nyújtottra gondolok, ugyanúgy mélyhűtöttre, csak vékonyabb lapokból áll.

Valami ilyesmi kellett volna:

[link]

Ilyen lett (a képen látszik hogy tömb):

[link]

2019. dec. 31. 22:32
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem ezt simán ki lehet nyújtani, ilyet szoktam én is venni sokszor. Ezzel így tömbként nem sokat tudsz tenni. Esetleg vágd ketté közepén, vízszintesen és úgy nyújtsd ki?
2019. dec. 31. 22:34
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Kinyújtottam. Semmi baja nem volt, nem tudom, mitől száraz neked...

a nem egyenletes az mi? nem szabályos négyzet, és az zavar? vagy a magassága??

2019. dec. 31. 22:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

ki kell nyújtani, miután kiolvasztottad és pont ugyanolyan

ha nagyon fosol attól, hogy kiszárad, akkor a virslit kend be mustárral, mielőtt betekered és szórd meg sajttal

2019. dec. 31. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:
4%
dobd ki
2020. jan. 1. 00:20
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak ki lehet nyújtani, hanem ki is kell nyújtani.

A legegyszerűbb felhasználása, ha nyújtás után lekened tojással, majd felvágod csíkokra, tepsibe sütőpapírra fekteted , megszórod sajttal, köménymaggal és kisütöd.

Egyszerű és finom

2020. jan. 1. 02:05
 8/10 anonim válasza:
100%
Én az ilyesmiket ha nekem nem jó odaadom valamelyik szomszédnak. Persze előre megkérdem be tudja e használni valamire. Ők is gyakran hoznak olyat amire nincs szükségük.
2020. jan. 1. 08:36
 9/10 A kérdező kommentje:

Mi nem vagyunk jóban ennyire a szomszédokkal, pesten panelházban. :)

Végül szétválasztottam két részre a rétegeknél, így normálisan ki tudtam nyújtani.

Köszi!

2020. jan. 1. 09:35
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagy jóban a szomszédokkal, akkor csinálsz belőle valami szar kaját és akkor adod oda nekik.

:)

2020. jan. 1. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!