Mitől zöldült meg a virsli?
Ilyen nagy kiszereléssel ösztönzik a vevőket, hogy többet vegyenek, mondjuk egy nagy család 3 napon belül megeszik egy kilót, ha mindenki eszik belőle, vagy pl egy tepsi rakottkrumpliba bele lehet vágni ennyit, vagy mondjuk a felét belevágod egy fazék frankfurtilevesbe...
De a kométának van ez a virslije kis kiszerelésben is, nem tudom mekkora, azt hiszem 6 db virsli van benne. Vagy 8.
Vagy van pl a Wiesbauer-nek, vagy Karát-nak is olyan aránylag jó virslije, 80-84% hústartalommal, hogy osztott csomagolású, 2×4 db van benne, úgyhogy egyszerre csak az egyik felét bontod fel, a másikban ott marad a védőgáz.
Egyébként mellékesen pont a wiesbauerrel jártam úgy többször is, hogy az érintetlen védőgáz ellenére fekete pöttyök jelentek meg a virslin a lejárat előtt napokkal. Szóval a világ nem tökéletes. :)
"és annak nem lett semmi baja."
Még egy gondolat erre, talán nem számít offolásnak.:)
Szóval néha azért belegondolok ilyenekbe, hogy van egy húskészítmény, aminek vagy egy 1 hónapos szavideje, meg bontatlanul se romlik meg, meg ha kint hagyom a melegben, akkor is sok terméknek meg se kottyan...
-szóval hogy ezek miből vannak? Mennyi tartósítószer van ezekben?
Egy boltos ismerősöm mondta, hogy akciós lesz valami felvágott, berendel belőle annyit, ami elfér a raktárban, mit érdekli őt, csak olcsó legyen, ha 3 hónap alatt adja el, akkor annyi. 3 hónap? Kibírja? Ja, szt mondja annyi lazán! :D
Az milyen?
Németországban fedezték fel nemrég, valami exhumálásokkal kapcsolatban, hogy nem (annyira) rohadnak el a hullák! Tök jó állapotban vannak!
És kiderült, (nincs új a nap alatt, az vagy, amit megeszel) hogy annyi tartósítószert eszünk életünk során, és annyi raktározódik el bennünk, hogy jelentősen lelassulnak a bomlási folyamatok.
Ilyenkor azért elgondolkozom, hogy ezen kívül miket csinál még bennem az a sok tartósító? Biztos hogy semmi káros hatása nincs? Jó, nem azt mondom, összeomlana az élelmiszer ipar tartósítószerek nélkül, de azért van egy határ. Vagy kéne hogy legyen.
Szóval ha napi szinten nézem, hogy ki kell dobni 30 deka virslit, hát idegesítő, hogy ablakon kidobott pénz, nem azért dolgozom, hogy a kukába szórjam a pénzem.
Ugyanakkor összességében nézve a dolgot, azért "békélek" meg vele, ha valami megromlik, mert az a természetes, az legalább mutatja, hogy nem teljesen valami mesterséges "műanyagot " eszem, hanem legalább kicsit hasonlít még az élelmiszer az eredeti állapotára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!