Van olyan kenyér, ami nem búzából készült?
Tehát amiben egyáltalán nincs búza.
Ha igen, finom is?
Persze, más lisztekböl is lehet kenyeret sütni, és finom lesz.
Az átlagos magyar boltokban viszont nagyon ritka, szinte mindenbe kevernek búzalisztet, amit rozskenyérnek árulnak, az általában csak rozsos kenyér...
Hogyne, más gluténtartalmú gabona is van. A gluténmenteseket nem tekintem kenyérnek (max. ha valami oknál fogva mégis megkel, mintha hallottam volna ilyenről, de ez nekem igen misztikus, hisz mitől kelne meg?), de persze bizonyos népek kenyere keletlen, csak az nekem, aki normál, kelt búzakenyerekhez szokott, nem kenyér.
Mifelénk a búzakenyér annyira tipikus, hogy a búza totális kihagyásával készült valódi kenyeret szerintem még nem is láttam.
A finomság ízlés dolga, erre nem lehet mit mondani. Nekem pl. nem ízlik a fehér kenyér (a 100% tk sem s ez a kettő ég és föld, miközben mindkettő búza), más pedig szereti... A rozst speciel nem szeretem. Árpakenyeret sosem ettem, de biztos jó, ha jól készítik.
A gluténmentes nem kelt "kenyerek" teljesen jók is tudnak lenni, itt is recept és ízlés dönt.
Sajnos, aki nem ehet glutént, az kénytelen beérni ilyen keletlen "kenyérrel".
Az érdekes, hogy én még életemben nem láttam teljesen búzamentes rozskenyeret, bár nem vagyok annyira tájékozott, ugyanis gluténérzékeny vagyok :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!