Fogyókúrához a Graham toast kenyér, vagy a sima teljes kiőrlésű (rozsos) toast kenyér a jobb?
Természetesen csak mértékkel fogyasztandó, nem ész nélkül.
Melyikbe lehet kevesebb kalória?
Melyik az egészségesebb?
Melyik megy jobban a fogyókúrához?
Nekem egyik sem vagy mindkettő, attól függ, milyen passzban vagyok (mindig kiemelkedően előnytelen a kenyér, de néha beszuszakolom). Az számít, hogy a kalória- és tápanyagbeviteled megfelelő legyen.
Az emberek valószínűleg többségének mindkettő egészségtelen, mert gluténtartalmú (maga a glutén önmagában keveseknek árt, de betegségfaktor más gyakori faktorokkal, amennyire tudom).
Aki extrém módon nem bírja a szénhidrátot vagy csak kicsit nem bírja, de a kenyérből csak sokat tud enni (én), annak se jó.
Egyébként jobbára ártalmatlannak tűnik számomra s egy picit jobbnak a fehérnél is, bár a különbségek nem mindenkinek számítanak.
Akit a kenyér nem laktat (régen simán bevágtam fél kilót vajjal és semmi, éhes maradtam. a rost sem segített, nekem az nem szokott), annak nyilván nem célszerű eledel fogyókúrában.
Akit ugyanúgy laktat, mint minden más és a tápanyagbevitelt sem zavarja, az eheti.
A többi pedig tapasztalja ki, nála mi van.
Jaj, hagyjuk már szerencsétlen glutént, ha nem érzékeny rá, nincs vele semmi baj.
Graham toast:
100 g 230-250 kcal
Fehérje 8-9 g
Szh 44-47 g
Zs 2 g
Rozsos toast
260-270 kcal
Fehérje 8-10 g
Szh 52-56 g
Zs 2 g
Nem sok a különbség a kettő között, szóval amelyiket gondolod. A lényeg, ha fogyókúrázol, hogy kevesebb kalóriát vigyél be, mint amennyit felhasználsz.
Nekem amúgy egyik se ízlik, én zabpelyhet, gabonapelyhet, müzliz szoktam enni, az még kevesebb kalória, és az is telít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!