A kifli kenyérből van, vagy teljesen más anyagból készítik?
Attól függ.
A sima vizes kifli kenyértészta.
A vajas kifli vagy a tejes kifli nem, annak a tésztája más.
Fehér kenyér hozzávalók: fehér kenyérliszt, víz, só (a makacsok kedvéért: élesztő)
Vizes kifli hozzávalók: finomliszt, tej, vaj, cukor, víz (a makacsok kedvéért: élesztő)
Végülis s napos csibe, az elefánt és az ember alkotóelemei 100%-ban azonosak.
Ha már az itthoni tésztáknál tartunk, én pontosan ugyanabból a tésztából készítem a zsemlét és a kenyeret (a kifli nekem felesleges macera, de ha csinálok olyat, azt is ugyanabból a tésztából formázom). Ezek összetétele változó, de általában többféle liszt, szezámmag, víz, só, élesztő és kókuszzsír van bennük (pici lenmag is, de a szezám sokkal fontosabb). A zsírtalan kenyeret borzalmasnak találom, de van családtagom, aki azt szereti, úgyhogy az ő kenyeréből a zsír mindig hiányzik.
Pár héttel ezelőttig tojás is volt a kenyeremben, de ma már csak a tetejét kenem meg vele.
A bolti kifli más ízű, mint a kenyér, no persze, sokféle kifli és kenyér van, más-más receptekkel, összetétellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!