Emlékeztek még régebbi étel árakra, hogy pl.10,20,30 évvel ezelőtt mennyi volt a kifli, csoki stb? Leírjátok?
1988 hambi 20.- sajtos 22.- ft.
1985 sport csoki 80.- f.
1975.-ben 40 fillér volt a kifli-zsemle, 3 Ft a barna, 3,60 Ft a "fehér kenyér kilója.
Egy Balaton csoki pl. 1,60 Ft.-ba került. egy Korfu 1,40-be.
Anyukám háztartási könyvéből és elbeszéléseiből tudom.
Bennem csak annyi maradt meg, hogy anya mikor elment szombaton a piacra hétvégére bevásárolni, akkor kb 5000 ft-ból mindent megvett és alig bírta hazahozni a cuccokat. Ha már 10.000-ret költött, abban meg aztán volt ruha is meg minden ami szem-szájnak ingere, nem csak a hétvégi ebédnek való. Ez volt kb 20 éve.
Most meg ennyi pénz semmit sem ér.
Fagyi húsz éve 50 ft.
Cukorka 2 ft - jaj, de fincsi volt.
1983-ban 50 fillér volt egy doboz gyufa.
A legolcsóbb cigaretta 5 ft. Csak azért emlékszem erre mert a barátaimmal ezeket lestem a boltba, szívni akartunk gyerekként :D
1985-ben 10 ft volt egy tábla piros mogyorós csokoládé.
0,5 liter kakaó 2 ft 50 fillér 1980-ban.
20 ft volt a tv számla 1981 ben.
Kb. 15 éve, amikor mamáéknál nyaraltunk, majdnem minden nap kaptunk öcsémmel 200 forintot, hogy menjünk el fagyizni a faluba.
2-2 gombócot ettünk belőle. :-) Ha kaptunk 250 forintot, akkor már rolettit is vehettünk. :-D
97-ben voltam elsős, 35 ft volt egy gombóc fagyi.
Egyszer kaptam 70 ftot 2 gombócra,nagyon boldog voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!