Szénhidrát-csökkentett, teljes kiőrlésű tönköly búzából készült kenyér fogyasztható fogyókúra alatt (persze mértékkel)?
Összetételt nem ír? Szokták azt csinálni a pékségekben, hogy "teljes kiőrlésű", aztán a fele fehér liszt.
Ha tényleg abból van, amit ír, akkor nem problémás az a kis mennyiség, számold bele az étrendedbe a szénhidráttartalmát és máris oké.
Kinek mi fér bele. Nekem a gluténes szénhidrátbombák semmiképp, de nekem elég speckó diétám van s biztos vagyok benne, hogy az ilyesmi számomra nem egészséges és a fogyásban is gátol.
Kérdés, miből van a kenyér konkrétan, s mitől szénhidrátcsökkentett (plusz rost?), de a teljes kiőrlési tönköly az legalább kevesebb glutént tartalmaz és lassabb felszívódású, bár valami más miatt állítólag negatívabb, de ezt én már nem tudom követni. A mi itthon tk tönkölykenyerünk finom s havi egy alkalomtól még nekem se lesz különösebb bajom (alapesetben nagyon figyelek az étkezésemre, néha lengek ki. klasszisokkal jobban csinálom, mint az átlagember), bár igyekszem kihagyni, csak nehéz :)
Ha neked nem kavar be a szénhidrát, nem maradsz éhes a kenyértől, simán betartod a keretedet, akkor egy szelet ilyesmi mellett is simán fogyhatsz.
(Persze bármi mellett lehet fogyni deficitben, de a lassú felszívódásnak megvannak az előnyei, több szempontból is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!