Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ez jobb megoldás anyagi...

Ez jobb megoldás anyagi szempontból?

Figyelt kérdés
Itthon édesanyámék sokat szoktak főzni.Azon gondolkodtam,hogyha egyedül élnék akkor én nem főznék csak szendvicset,péksütiket ennék.(Penny,Lidl termékek)Ez így olcsóbb mint nap mint nap beszerezni az ételekhez a hozzávalókat?Vagy lennének napok amikor koplalnom kéne? 18/f

2018. jan. 27. 18:56
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Szerintem nem takarékosabb, és egy idő után úgy is meg fogod kívánni a főtt ételt. Ha pedig nem tudsz főzni akkor sincs semmi baj mert lehet rendelni csomó helyről elég jó áron.
2018. jan. 27. 19:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Esetleg fagyasztott termékek?(sajttal töltött pulykamell,sült krumpli stb.)
2018. jan. 27. 19:03
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Fött étel olcsóbb mert eszed 3-4 napig , mint a mindennap megvasarolt készétel , teli tartósitóval , es semmi tápértéke nincs , csak puffaszt
2018. jan. 27. 19:07
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Ha rendszeresen csak péksüteményeken élnél amik csak finomított szénhidrátból, tartósítószerekből és olajból állnak akkor az kifejezetten rossz hatással lenne rád. A fagyasztott ételekkel ugyanez a helyzet mivel jelentős részüket sok olajban sütnéd ki. A főzés lapjait nem nehéz megtanulni és mint látom interneted is van. Szóval hajrá!
2018. jan. 27. 19:53
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Nem csak drágább, de jóval egészségtelenebb is mint a főzés. A pékárú és a mélyfagyasztott szar is.
2018. jan. 27. 20:36
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fontos a napi 1x-i főtt étel, mert egyébként nem lakom jól, de én tudok főzni és szemetet nem eszem.

Szeretem a tartalmas leveseket, főzelékeket.

Spórolni csak főzéssel lehet, mert egyébként éhségedben összevásárolsz minden szart és mégsem eszel tisztességesen.

Ha tervezed a különköltözést, barátkozz meg a főzés gondolatával! Nem kell mindennap főznöd.

Fél kiló húsból és 1kg savanyú káposztából 3 napig ehetsz székelykáposztát és a világ legegyszerűbb kajája.

Vagy egy bableves, gulyásleves, bundás almával ...

Esetleg egy főzelék fasírttal?

Tészta: Túróval+sült szalonnával, sajttal+tejföllel, dióval, mákkal, grízesen jó kis lekvárral nem egy agysebészet.

Paradicsomleves, rizses hús, hamarabb megvan, minthogy leírnám. Rakott krumpli, paprikás krumpli, lecsó tarhonyával, vagy tojással, gombapörkölt tésztával, reggelig tudnám sorolni.

Szóval, irány a konyha, csak hasznodra fog válni!

2018. jan. 27. 21:57
 7/11 anonim ***** válasza:
82%

Főzni olcsóbb és jobb is, persze arra is lehet költeni elég sokat, ha az ember akar... De hasonló ételnél sokkal olcsóbb szokott lenni a főzés.

S lehet, hogy neked jó a szendvics, én éheznék vele, engem nem laktat. Nekem főtt étel kell (vagy nyers, de normális cucc, nem kenyér).

2018. jan. 27. 23:39
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez mind sokkal drágább és rosszabb minőségű, mint főzni.

Cserébe sokkal kevesebb idő.

2018. jan. 28. 09:21
 9/11 HaEv válasza:
81%

Ha egyedül élsz, nem olcsóbb főzni, mint befizetni egy kihordásos ebédre. Viszont rengeteg időd marad másra. Kihozzák, tehát a pékségbe se kell elmenned. Viszont átgondolhatod, hogy mit eszel. Ha állandóan péksütizel meg ilyenek - az nagyon egyoldalú és hamar beteg leszel, nem lesz immunrendszered és az összes "spórolt" pénzed elmegy a gyógyszerekre meg a táppénz kipótolására. Tehát az olcsó lett a nagyon drága.

Ne légy hülye, abból túl sok van így is! :)

2018. jan. 29. 23:16
 10/11 anonim válasza:
100%

Már nem azért, de a mélyfagyasztott ételek is pont azt tartalmazzák mint bármi más amit supermarketben veszel!

Egyedül akkor járhatsz (esetleg) jobban, ha egyenesen a gazdától vásárolsz, de az sem garancia a minőségre.

Főzni olcsóbb, de sokkal több idő, szóval drágább. Mondjuk 1 órába telik, ha annyival többet dolgozol azzal jobban jársz.

Én egyébként nagyon sokáig étkeztem egészségtelenül, míg az edzőtársaim csak rizst, csirkét és fehérje port ettek. Mégis tökéletesen nézek ki én is.

2018. febr. 2. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!