Kiborult a kovászos uborkám leve. Mit öntsek rá helyette? Van valami jó ötletetek? Vízre gondoltam, de hát csak van valami jobb megoldás rá.
Ha még most készül , és úgy borult ki , újra kell kezdeni a kovászolást , éppen úgy ahogy az előző esetben. Ha ár elkészült akkor be lehet zacskózni és a hűtőben eltartható pár napig lé nélkül is. Természetesen készíthető rá egy salátalé is . Ezt fél lávéskanálnyi sóval fél kávéskanálni köménymaggal egy evőkal ecetel és egy kis csokor kaporral összefőzött- úgynevezett fűszeres edukcióval lehet elérni.
Ízlés szeritn egy kevés cukor is adható hozzá az ecetesség tompítására.
#3/3
Ecetes-sós lé jó, de mit keres a köménymag a kovászos uborkában?
csinálj egy új levet ás pakold vissza az uborkát az üvegbe.
mindent, mintha frissből készítenéd. egy ek. ecetet tegyél a sós lébe, így az uborka nem puhul tovább.
kicsit több kenyeret tegyél rá és tedd a napra gyorsan, más, ha süt nálatok.
meleg legyen a felöntő lé is, és, ha a nap nem is süt tartsd meleg helyen.
Muszáj kivárnod még 1-2 napot vele, ha valóban kovászos uborkát akarsz enni.
a sima vízben áztatás kiveszi az eddig ízt, a csemegés ecetes-cukros salátalé pedig egy egész más ízt ad, de nem elvetendő ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!