Ez a mentes-mánia kezd terjedni az egészségesek körében is. Akkor is azt keresik ha semmi bajuk. Boltban dolgozom ezt tapasztalom. Ez valami különc mánia?
A szénhidrát nem esszenciális tápanyag, ha valaki nem tudná. S igenis rengeteg problémát képes okozni. Nem lesz tőle garantáltan beteg az ember, ha évtizedekig bőven eszi, de az esélyek nem kicsik. De más ok is lehet a kerülésére. Én pl. rosszul leszek a sok szénhidráttól (a zöldségeket még nem teszteltem le mostanság, de bizonyára ott is ez van, ha túlzásba viszem a mennyiséget. attól még a zöldségek szuperek, nagyon odavagyok értük, de a mérték fontos).
Nos, én is elég mentesen eszem, bár ez hullámzik egy kicsit. A cukrot jópár éve lőttem ki, életem egyik legjobb döntése volt. Nem tudom, miért kell másoknak azzal foglalkozniuk, hogy mit eszik valaki. Nyilván okunk van rá, illetve igen sokszor ez a helyzet.
Nem mánia és nem különcség. Nálam inkább hedonizmus és egészségtudatosság. Azt eszem, ami jólesik.
Az élelmiszeripar "mindent pakoljunk bele mindenbe" dolgai sosem tetszettek.
Bár én szinte sosem keresek mentes dolgokat. Egykomponensű cccokat veszek eleve, sokkal egyszerűbb kerülni a feldolgozott termékeket, amik úgyis minimális eséllyel férnek bele az étrendembe. 1-2 kivétel van, pl. a kedvenc mustáromban van egy kis cukor. De néha 1 grammal még együtt tudok élni. A 100% túl macerás s végül is betegebb és enerváltabb nem leszek ennyi cukortól. Anyós bejglijétől igen, de az elég finom ahhoz, hogy akár az is megérje :D De azért egészséges emberként ott sem kell allergiás reakciókra gondolni, mindössze kicsit lenyom.
Jónak tartom, hogy az emberek kicsit tudatosabban esznek, nem fogadnak el mindenféle kutyult cuccot, ahol a profit van szem előtt tartva, nem az egészség.
"A szénhidrát nem esszenciális tápanyag, ha valaki nem tudná. "
Szemmel láthatólag fingod nincs róla, mi az a szénhidrát.:D Csak tudnám, hogy aki ennyire sötét, az miért hirdeti is.
Nekem az a durva, hogy 2017-ben még mindig azt hiszi az emberek 99%-a, hogy a cukorbetegség a cukorfogyasztás miatt alakul ki.
Holott egyetlen kiváltóoka van, mégpedig a túlzott telített zsír fogyasztása (állati zsírok) váltja ki az inzulinrezisztenciát, ami a kettes típusú cukorbetegséghez vezet. Ez az egyetlen lehetséges kiváltóoka, semmi más. Ugyanis csak a telített zsírsavak miatt túl nagy számban képződő intramiocelluláris lipidek (izomsejtekben lévő zsírfajta) képesek blokkolni az inzulin termelődését.
Pontosan ezért volt ritka a cukorbetegség régen, mint a fehér holló, mert az emberek heti 1x ettek húst nem heti 7x mind a három étkezésre, és nem sajttal, tejjel és tejszínnel öblítették le napi 5x.
A baj csak az hogy az a cukormentes udito bizony tartalmaz mas vegyi potlekot is hogy odategye azt izt
Kerdes Mi a jobb a termeszetes "egeszsegtelen" cukor vagy a mesterseges kitudja mi vegyi helyettesito
Hmmm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!