Ez a mentes-mánia kezd terjedni az egészségesek körében is. Akkor is azt keresik ha semmi bajuk. Boltban dolgozom ezt tapasztalom. Ez valami különc mánia?
Figyelt kérdés
2017. nov. 23. 06:24
1/26 anonim válasza:
Igen azt hiszik egészséges hű de jó.
2/26 anonim válasza:
Mitől mentes, buboréktól, cukortól, tartósítószerektől, vagy ? Miről van szó ?
3/26 anonim válasza:
Divat, nem akarnak lemaradni egy percre sem. Ha az lenne a divat, hogy orrmelegítőt húznak, azt is csinálnák. Nézd csak meg a fiúkákat mostanában. Úgy néznek ki a remek kontyaikkal, mint egy elcseszett szamuráj. Mert divat. Az ilyen majmok megérettek a pusztulásra.
4/26 anonim válasza:
Elhisznek minden ostobaságot, amit a neten olvasnak.
5/26 anonim válasza:
Attól függ, miben mentes. Az nagyon pozitív dolog, hogy az emberek egyre inkább odafigyelnek az egészségükre és kerülik a hozzáadott cukrot, tartósítószereket és egyéb mesterséges adalékanyagokat. Illetve azt látom magamon is meg a környezetemben is, hogy nagyon sokan vesznek észre pozitív változást, miután elhagyták a glutént annak ellenére, hogy soha nem voltak cölikáliával diagnosztizálva. A transzzsírok elhagyása sem éppen divat, nagyon károsak ezek. És nem feltétlenül most lesz következménye annak, ha valaki nem figyel oda az egészségére, hanem évekkel később. Ezt nem szabad mániának, divatnak bélyegezni, nagyon helyes, hogy odafigyelnek. Amit viszont én is nevetségesnek tartok, az az, ha valaki veszi a mentes cuccokat, de közben nem figyel arra, hogy milyen sokkal károsabb dologgal helyettesítik a kerülni vágyott dolgot. Pl cukormentes cukorka aszpartámmal édesítve, zsírszegény mogyoróvaj zsír helyett cukorral (hiszen különben semmi íze nem lenne), gluténmentes kenyér, amiben a káros anyagok listája hosszabb, mint a kínai nagy fal stb. És honnan tudod, hogy egészségesek, akik veszik a mentes dolgokat? Látod rajtuk? Rájuk van írva? Ugyanis senki nem mászkál laktózérzékeny vagyok" felirattal a homlokán...
6/26 anonim válasza:
5-ös vagyok. Azon is nagyon szoktam röhögni, ha valaki mentesen akar étkezni, de fogalma sincs, hogy milyen más néven nevezhetik az adott anyagot. Pl nincs ráírva, hogy cukor, helyette fruktózt írnak. A hülye pedig megveszi, mert nem érti, hogy a fruktóz az a cukor. Vagy volt olyan kérdés, hogy ha cukormentesen akar étkezni, tehet-e a kelttésztába cukrot. Pedig a tészta eleve tele van keményítővel, azaz cukorral, szóval onnantól kezdve teljesen mindegy, hogy tesz-e bele cukrot.
7/26 anonim válasza:
Hát ja, a cukor pl. nem egészséges, semmi baj nincs azzal ha valaki egyáltalán nem eszi. Nincs ebben semmi különcség 50-100 évvel ezelőtt évente egyszer ettek édességet karácsonykor, nem is lettek cukorbetegek.
8/26 anonim válasza:
Én is imádom, amikor kiírják: E mentes.
Figyelembe véve, hogy a sónak, a cukornak, de még a CO2 (széndioxid)-nak és a víznek is van E kódja, ez több, mint érdekes.
9/26 anonim válasza:
Én meg kifejezetten örülök neki.
Ez a mentes felirat az elején van és nagybetűkkel.
Nem kell a szemüveget elővennem, hogy hátul az összetételt bogarásszam, hogy a párizsiba vajon tettek-e szóját.
Hanem elől van kiírva rá rendesen, hogy szója mentes.
Ha szóját akarok enni - akkor azt veszek, és nem párizsit, vagy virslit.
10/26 anonim válasza:
"Hát ja, a cukor pl. nem egészséges, semmi baj nincs azzal ha valaki egyáltalán nem eszi. Nincs ebben semmi különcség 50-100 évvel ezelőtt évente egyszer ettek édességet karácsonykor, nem is lettek cukorbetegek."
Ha tudnád, mekkora butaságot írtál most le.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!