Ez a mentes-mánia kezd terjedni az egészségesek körében is. Akkor is azt keresik ha semmi bajuk. Boltban dolgozom ezt tapasztalom. Ez valami különc mánia?
"50-100 évvel ezelőtt évente egyszer ettek édességet karácsonykor, nem is lettek cukorbetegek."
:D :D :D
65 éves vagyok, tehát bátran mondhatom, hogy ez nem igaz és nem tudom honnan veszed!
Sokkal több cukrot, süteményt ettünk mint manapság.
A gyerekekkel cukros tejet itattak és egy rendes háziasszony hét közben is sütött kalácsot, buktát, pogácsát, egy-egy tartalmas leves utánra, komplett ebédként. Hétvégén meg egyenesen kötelező volt a sütemény.
Tészták?
Diós, mákos, lekváros, grízes, mindennaposak voltak.
És hogy ki lett cukorbeteg?
Aki hajlamos volt rá.
Nekem a nagyapám 47 évesen halt meg az 1900-as évek elején, cukorbetegség szövődményeként vérmérgezésben.
Az apám és a nővére is cukorbeteg volt és én is az vagyok, holott életemben nem voltam édesszájú és elhízva sem vagyok.
Oka, mert a mai ember leginkabb a friss es adalekmentes elelmiszerek fele fordul. Nem azert mert bajuk van tole, hanem egy tudatosabb ember gondol a jovore is es elkepzeli, hogy ha evtizedeken at mindenfele valojaban nem szukseges tartosito-, szinezo-, izfokozo-, es feldolgozast segito szerekkel mergezi a testet, akkor az evek mulva milyen gondokat okozhat majd, ezert inkabb keruli ezeket a termekeket. Magyarul: tudatosan nem mergezi magat!
Az elelmiszereknek nincs szukseguk ezekre az anyagokra es az ember szervezetenek sem kellenek ezek az anyagok ... az adalekok a gyartast es a tartossagot szolgaljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!