Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ez a mentes-mánia kezd terjedn...

Ez a mentes-mánia kezd terjedni az egészségesek körében is. Akkor is azt keresik ha semmi bajuk. Boltban dolgozom ezt tapasztalom. Ez valami különc mánia?

Figyelt kérdés
2017. nov. 23. 06:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
46%
Régen több cukrot ettek, mint most. Uzsonnára cukros kenyeret, édességnek tojássárgáját kikeverve cukorral. Ma több a cukorbeteg, mint régen volt.
2017. nov. 23. 10:31
 12/26 anonim ***** válasza:
91%

"50-100 évvel ezelőtt évente egyszer ettek édességet karácsonykor, nem is lettek cukorbetegek."

:D :D :D

65 éves vagyok, tehát bátran mondhatom, hogy ez nem igaz és nem tudom honnan veszed!

Sokkal több cukrot, süteményt ettünk mint manapság.

A gyerekekkel cukros tejet itattak és egy rendes háziasszony hét közben is sütött kalácsot, buktát, pogácsát, egy-egy tartalmas leves utánra, komplett ebédként. Hétvégén meg egyenesen kötelező volt a sütemény.

Tészták?

Diós, mákos, lekváros, grízes, mindennaposak voltak.

És hogy ki lett cukorbeteg?

Aki hajlamos volt rá.

Nekem a nagyapám 47 évesen halt meg az 1900-as évek elején, cukorbetegség szövődményeként vérmérgezésben.

Az apám és a nővére is cukorbeteg volt és én is az vagyok, holott életemben nem voltam édesszájú és elhízva sem vagyok.

2017. nov. 23. 10:32
 13/26 Lazy Lover ***** válasza:
29%
mert idióta divat majmok
2017. nov. 23. 10:39
 14/26 anonim ***** válasza:
29%
Na, kedves mindenki. Aki most nagyjából nyugdíjas korú, az a legveszélyeztetebb kategória egészségtelen élelmiszer téren, mert a hatvanas évektől kezdve kezdett el ömleni a szemét az élelmiszeriparba, mellesleg előtte nem is nagyon volt élelmiszeripar, tehát az én nagyanyáim valóban nem csinálhattak lépten-nyomon édességet, illetve nem kaptak gyerekkorukban ilyesmit, gyümölcsöt ettek és bizony egyáltalán nem volt kinder csoki és egyebek. Lehet, hogy van akinek ez újdonság, bár azárt meglepő. Régen egy falusi családban bőven elegendő munka volt, 10 gyereknek ebédet, vacsorát adni, úgyhogy senki nem adott mellé desszertet. Nyilván a királyi családnál nem ez volt a helyzet, mielőtt valaki ebbe is belekötne.
2017. nov. 23. 10:47
 15/26 anonim ***** válasza:
26%
Egyébként meg, szerintetek a cukor egészséges, vagy mi? Írhattam volna a gluténröl, laktozról, egyebekről, de azt hiszem ide igencsak felesleges lenne. Azt hittem legalább a cukorról mindenki tudja, hogy nem egészséges, hát úgy tűnik ez semalap egyeseknél.
2017. nov. 23. 10:51
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Oka, mert a mai ember leginkabb a friss es adalekmentes elelmiszerek fele fordul. Nem azert mert bajuk van tole, hanem egy tudatosabb ember gondol a jovore is es elkepzeli, hogy ha evtizedeken at mindenfele valojaban nem szukseges tartosito-, szinezo-, izfokozo-, es feldolgozast segito szerekkel mergezi a testet, akkor az evek mulva milyen gondokat okozhat majd, ezert inkabb keruli ezeket a termekeket. Magyarul: tudatosan nem mergezi magat!

Az elelmiszereknek nincs szukseguk ezekre az anyagokra es az ember szervezetenek sem kellenek ezek az anyagok ... az adalekok a gyartast es a tartossagot szolgaljak.

2017. nov. 23. 11:04
 17/26 anonim ***** válasza:
84%
Csillagvirág, az én anyósom most lenne 92 éves, Isten nyugtassa. Falusi asszony volt, 5 gyereket nevelt, az ő gondja volt ezenkívül a háztáji föld, az állatok, libától a tehenekig mindent tartottak. Képzeld, én magam is ittam nála frissen fejt tejet (tehéntejet, kecsketejet is) egy nagy kanál cukorral zománcos bögréből, az összes gyereke ezen nőtt fel, reggelire, uzsonnára itták. Rengetegszer főzött tejbegrízt az unokáinak, ha ott voltak, a lekváros, diós bukta, palacsinta egy tartalmas levessel gyakori ebéd volt, faluhelyen pénteken vagy szombaton jellemző, hogy az asszonyok "kőttest". azaz valami kelt tésztát sütnek főételnek. Ezt még én is átvettem, a férjem kedvéért, pedig városi lány vagyok.:-) A cukor, pontosabban a szénhidrát pedig pont olyan fontos tápanyag, mint a fehérjék vagy a zsír, a mérték és a minőség az, ami nem mindegy. Akarsz még okoskodni?:D
2017. nov. 23. 11:13
 18/26 Lazy Lover ***** válasza:
53%
én nem vagyok idős ember de gyerek koromban rengeteg cukrot ettünk ettek az emberek még is nagyon ritka volt a cukorbetegség szerintem nálam több édességet nem evett meg a világon még se lettem cukor beteg...
2017. nov. 23. 11:30
 19/26 anonim ***** válasza:
79%
Azért mondjuk a cukrot nem a cukorbetegség miatt kéne mértékkel fogyasztani, hanem egy csomó másik lehetséges probléma miatt.
2017. nov. 23. 11:35
 20/26 anonim ***** válasza:
48%
A cukor nem egészséges.... Ezen azóta is röhögök. Taníts még, mester.
2017. nov. 23. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!