Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A túl érett banán okozhat...

Szabó Éva Györgyi kérdése:

A túl érett banán okozhat valami problémát?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, ami már olyan puha, és barnulófélben van a banán húsa, hogy más már nem igen enné meg, de én azért mégis megettem, mert szeretem. Ennek már a héja is barna volt, vagy inkább fekete.... na nem annyira csak kicsit. :)

2017. jún. 29. 15:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz tőle bajod. Amúgy megveheted a banánt zölden is az a lényeg hogy ne legyenek rajta nyomódások sérülések akkor pár nap alatt szépen beérik papírzacskóban.
2017. jún. 29. 18:09
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

# 10/11 Időpont ma 17:22-es Válaszoló!

Igen én is emlékszem még a zöld banánra, amit azonnal szerettünk volna elfogyasztani, de nem lehetett.

Ha pedig félérett, az íze olyan jellegtelen íz.

Inkább a sárga színű, mert én általában kettőt veszek, és azt meg is eszem még aznap. Arról is olvastam valahol, hogy a gyermekkorunk finom ízű banánja teljesen kiveszett mert olyan kártevők támadták meg, ami ellen nem tudtak hatékonyan védekezni. Van helyette más, és némelyik ízetlen, ahogyan írtad.

# 11/11 Időpont ma 18:09-es Válaszoló!

Sokan ott tévesztenek, hogy nejlon zacskóban hagyják érni, amit nem szabad. Inkább papír zacsiban kell tárolni, vagy szabadon kell hagyni.

2017. jún. 29. 19:09
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer azt hallottam a tévében, hogy az érett banán sokkal egészségesebb, mert jobban védi az immunrendszert és véd a ráktol is. Persze ez már nem a teljesen szottyadt kivül-belül fekete banánra vonatkozik.
2017. jún. 29. 22:42
 14/14 A kérdező kommentje:

# 13/13 Időpont tegnap 22:42-es Válaszoló!

Ezt én is így hallottam! Köszi szépen!

2017. jún. 30. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!