Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A túl érett banán okozhat...

Szabó Éva Györgyi kérdése:

A túl érett banán okozhat valami problémát?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, ami már olyan puha, és barnulófélben van a banán húsa, hogy más már nem igen enné meg, de én azért mégis megettem, mert szeretem. Ennek már a héja is barna volt, vagy inkább fekete.... na nem annyira csak kicsit. :)

2017. jún. 29. 15:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy
2017. jún. 29. 16:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor nem eszem meg, ha már erjedt íze van. Amíg nem büdös, hanem banánillatú és nincs alkoholos bukéja, addig nekem megfelel és eddig nem is okozott problémát.
2017. jún. 29. 16:02
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kedvencem bizonyos célokra, csokipudingnak is így a legjobb, kevert sütibe is... A kertből is kilószámra eszem a szottyos barackot s más gyümölcsöt, sosem volt tőle bajom.
2017. jún. 29. 16:13
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszi a kommenteket!

1-es válaszoló! Köszi! Arra gondoltam, hogy erjedni fog a gyomromban. Esetleg gázokat fog okozni. :)

2-es Válaszoló!

Ennek is volt egy kis erjedt íze, de nem volt büdös. Azt már én sem enném meg. :)

3-as Válaszoló!

Én is a szottyos már "széteső" félben lévő gyümölcsöst szeretem. :)

2017. jún. 29. 16:27
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát a gyomorsav elég erős, sok erjedés a gyomorban már nem képzelhető el.
2017. jún. 29. 16:37
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj nem lesz, én is nagyon szeretem a túlérett banánt, igaz én tejes turmixot csinálok belőle.Igazi banán illata és íze van, nem úgy, mint a félérett, félzöld társainak.

Én vagyok a maradék banán pusztító:D

2017. jún. 29. 16:50
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
#6, én is. Amit már bottal se piszkál senki, azt boldogan megveszem féláron és bezabálom. :)
2017. jún. 29. 16:53
 8/14 A kérdező kommentje:

"Amit már bottal se piszkál senki"....

Valamikor a szép "pettyesre érett" banánt én is megvettem, az a legfinomabb. Manapság nem látni ilyet, mert megveszik féléretten is, és nem marad meg a polcokon. Nincs is íze.

Nagyon jókat derültem a válaszokon! Köszönöm szépen!

Nagyon jó fejek vagytok! Megy a "zöld kéz" mindenkinek!

2017. jún. 29. 17:14
 9/14 A kérdező kommentje:
Jaj, ez lemaradt! :) :) :)
2017. jún. 29. 17:15
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak iszonyúan nagy szükségben veszem meg a teljesen sárga, nem pöttyös banánt... A pöttyös az ideális normál banán, a barna/fekete pedig a könnyen szétnyomható, bizonyos ételekbe legjobb, ahogy már írtam.

Amikor gyerekkoromban csak zöld banán volt, nem szerettem a banánt. Most már nagyon szeretem, mindig van itthon. Frissen csak néha, mert sosem vettünk még 3 kilónál többet, az pedig 2 napig tart. De a fagyasztóban mindig van s rájárok, úgy nekem jobban is ízlik, kevesebb is elég... Arra a szottyos nem jó, de érett és finom kell, némelyik banán ízetlenebb sajna.

2017. jún. 29. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!