Szoktatok spórolni az ételen?
Én ismerek olyan embereket,akiknek mindegy mit esznek,a lényeg,hogy az autó az kell.
Szerintem az élelmiszeren nem szabad spórolni,az vagy,amit megeszel.
"Normális egyáltalán mikor az ember kénytelen spórolni az élelmiszereken ?"
Teljesen normális. Nagyon szívesen ennék minden nap egzotikus ételeket, de nem bírnék anyagilag egy ilyen napi 10-15 ezres menüt.
A szükséges tápanyagok legyenek meg, meg az élvezeti értéke legyen kielégítő, ha ezek megvannak akkor szerintem semmi probléma nincs azzal, ha valaki élelmiszeren "spórol".
Az átlagember lóf..szt se ért a pénzügyekhez és két marékkal szórja ki butaságokra a pénzét, ismerek olyat aki az "azt veszek és eszek amit megkívánok" mentalitás miatt nyomorog hó végére, ráadásul szemetet eszik. Ahogy minden más területen, itt is szükség van egy kis tervezésre és akkor nem egy feneketlen kútba öntjük a pénzt és esetleg nem is leszünk egy cukorbeteg, elhízott beteg a rossz táplálkozástól.
Érdemes megnézni egy angol életmód tanácsadó műsort, ott mit esznek az emberek. Csak nézek.
Na kb úgy kéne nekünk is.
De még Orbán Viktorunk se azt eszi, hastérfogatát tekintve. :)
A spórolást ott kezdem, hogy a szükséges nyersanyagokat vásárolom meg, és én magam sütök-főzök, így már eleve megspórolom az elkészítés munkadíját, a csomagolást, és az összes tartósítószer árát...
A szükséges alapanyagoknál viszont a minőség-ár arányát nézem, azért nem veszek pl. olcsóbb karalábét, hogy a végén kiderüljön, egy egész erdőt vettem, amiből sohasem lesz leves...
Igen, de szerintem mindenki spórol, maximum nem tudatosul benne.
Szezonális zöldségeket és gyümölcsöket veszek, fagyasztok, ha kell. Van, amikor megkívánok adott gyümit vagy zöldséget, de mondjuk 4x annyiba kerül, ugye, akkor nem veszem meg feltétlenül. Gyakran helyi piacon olcsóbb.
Húsból a soványabb és egészségesebb, de olcsóbbat veszem, pl. baromfit, és nem tonhalat, lazacot vagy bélszínt.
Nem költök mondjuk biocuccokra, hasonlóak kerülöm az egészséges(?), de méregdrága élelmiszereket, amik mögé odacsapnak egy nullát.
Alapanyagokat veszek én is, ahogy már valaki írta, nem pedig rendelek, mert bár az egyszerűbb lenne, de az egységre vetítve drágább.
Amit egyszer venni akarok, az a konjac tészta, csak megkóstolni perverzióból, de annyira drága, és nem látom előnyét, így még nem vettem rá magam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!