Szerintetek mely élelmiszereken nem szabad spórolni, és melyek, amikből érdemes az olcsóbbat megvenni?
Szerintem ez meggyőződés kérdése.. Én pl. simán veszek multiban olcsó zöldséget vagy húst, minőségileg rendben vannak, míg más ezekből csak a biot veszi ami jóval drágább.
Én elég nagy tésztab..zi vagyok, ezért minőségibb lisztet szoktam venni ami 3-4x drágább a normálisnál, de ebből nem engedek :) A másik meg a sajt, abból szerintem az olcsóbbak(ömlesztett, lapka, olcsó trappsita) ehetetlenek.
Amin nem spórolok: felvágottak, húsfélék, zöldségek/gyümölcsök, sajt, kechup(csak egyfélét szeretünk), tojás
Amin spórolok: tejtermékek(sajtot kivéve), majonéz, mustár, fűszerek, tésztafélék, rizs, műzli
Sajtok, felvágottak, egyéb tejtermékek, húsok, tésztából is csak a Gyermelyi jó.
Ketchup, majonéz, mustár, ezekből csak az Univert vesszük.
Mindenkinek más jön be, szerintem a kaján nem lehet spórolni ha normalisat akarsz enni.
Hozzáállás kérdése.
Én semmilyen élelmiszeren nem szeretek spórolni, mert az étkezés az egyik alapköve az egészségünknek, az egészségem és a családom egészsége pedig a világon a legfontosabb dolog nekem.
Ebből kiindulva miért vennék hormonozott, vegyszerezett, szójás termékeket, amikor bio, ellenőrzött forrású, háztáji vagy éppen a saját kertemből származó termékekhez is hozzájutok?
Nagyritkán veszünk chipset vagy popcornt, az az egyetlen, ahol nekem mindegy milyen, mert szemét így is úgy is.
De tejtermékből-tojásból csak bio és háztáji szabadtartásos, környékbeli, zöldségből, gyümölcsből csak szezonális vagy amit mi tettünk el. Tésztából és gabonatermékekből csak teljes kiőrlésű, emellett sok-sok vegán termék pl. magtej, mandulajoghurt, bio növényi tejszín stb.
Azt nem értem ugyan, miért 0 %-os az, aki nem spórol az élelmiszeren...
Van aki a minőséget nézi, van aki az árát, van akinek bevált más.
Mondjuk én exférjem mellett nem voltam ilyen, élettársam "szoktatott" rá, hogy pocsék minőséget nem veszünk semmiből.
Hát igen, itt semmi sem jó...
Egyébként nem tudom mennyire spórolás, de a zöldséget/gyümölcsöt ott veszem, ahol épp vagyunk és vásárolunk, tehát direktben nem vadászom a drága dolgokat.
Lányom 7 éves, biztos nem fogom megetetni Te.co gazdaságos termékekkel.
Vegyes. Bizonyos szempontból mindenen spórolok, bizonyos szempontból (szinte) mindenből a drágábbat veszem. Tejbőlé például nem veszek 2,8 % zsírtartalomúnál alacsonyabbat (de ha lehet akkor inkább a 3,5-eset veszem) ami alapból drágább, mint a vizesebb. Viszont kategóriájában igyekszem a legolcsóbbat venni.
Tésztáknál ugyanígy, csak durumot vagy teljes kiőrlésűt veszek, de abból is igyekszem a "sajátmárkásat" választani, mivel ugyanolyan jó, mint a drágább termék.
Cukorból mondjuk nem nagyon fogyasztunk, de abból általában a lehető legolcsóbbat veszem, mert pont annyira káros, mint a drága társai.
Kávé, csokoládé, tea esetében inkább mérvadó, hogy mi finom szerintünk, mint az, hogy mennyibe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!