Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szerintetek mely élelmiszereke...

Szerintetek mely élelmiszereken nem szabad spórolni, és melyek, amikből érdemes az olcsóbbat megvenni?

Figyelt kérdés
2017. jan. 5. 16:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
30%

Inkább spórolok bármi máson, mint a kaján! Szerintem azon nem szabad, hiszen abból vagy, amit megeszel: abból épülnek fel a sejtjeid.

Én próbálok mindenből adalékanyag-menteset, vegyszermenteset venni. Inkább lemondok a nasikról, üdítőkről.

Ne feledkezzünk meg arról is, hogy a magyar az egyik legnagyobb gyógyszerzabáló nép! Ha egészségesen étkeznénk, akkor pl. megspórolható lenne a gyógyszertárakban ott hagyott pénz!

2017. jan. 6. 13:20
 12/18 A kérdező kommentje:
A só, füszerek? Ezekből is érdemesebb a drágábbat?
2017. jan. 6. 19:17
 13/18 anonim ***** válasza:
65%

Sóból nem. A só az só.

Amin nem spórolok: sajtok, tészták (olasz és durum, mást nem eszek meg), a zöldségek és gyümölcsök, a húsok (csak szabadtartású csirkét és marhát eszünk), a tojás (csak kapirgáló tyúk tojását), csak bizonyos kávét iszom meg, és csak jó borokat, illetve csak basmati rizst és bulgurt, és csak jó olívaolajt használok, étolaj kizárva.

Ami mindegy: ha sima A rizst használsz, akkor mind jó, a Bl55-ös fehérliszt mind ugyanolyan, a dobozos tejek szintén, a magyar vajak is, a margarinok, csipszek, kólák, junk foodok is egyformák, ha fogyasztasz ilyesmit.

Alapszabály: ha alapanyagokból és nem félkész termékekből főzöl, akkor soha ne a márkát/csomagolást keresd, hanem az alapanyagot és a kiló/liter árat hasonlítsd össze.

2017. jan. 7. 16:41
 14/18 anonim ***** válasza:
90%
Nem az árcédulát, hanem az összetevők listáját nézem először. Ha az rendben, akkor a következő szempont az ár. Csak akkor spórolok, ha az olcsóbb is és a drágább is adalék- és méregmentes.
2017. jan. 7. 17:40
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Sóból én pl. csak a tengeri sót veszem (ha van rá lehetőségem) vagy pedig a durva, asztali sót.

Nekem ez az agyonfinomított, jódozott só nem jön be...

És tudjátok, min gondolkodtam? (ez csak egy eszmefuttatás, nem muszáj emiatt lepontozni :D )

Anyám városi ember lévén egyszer csak elköltözött egy hegytetőre, mondván, ott jó a levegő és egészségesen él - és épp ma reggel jutott eszembe, hogy mégis mellrákban halt meg... Pedig azt ette, amit megtermelt (csibék, malac, zöldségfélék, stb), nem élt stresszben...

Szóval nem értem én ezt... mi az egészséges életmód?

Ja, és amikor a gyerekem szójaallergiás lett, mindennek meg kellett nézni az összetevőit, akkor szembesültem azzal, hogy némelyik totál drága sonka is tartalmaz szóját :-(

2017. jan. 8. 08:15
 16/18 A kérdező kommentje:

Állítólag mindenki rákos, csak még nem. Nem jön ki mindenkinél a betegség, de ha valaki hajlamos rá, akkor aztán tehet bármit ellene, ha kevésbé hajlamos megelőzheti, ha nem hajlamos csinálhat amit akar (pl.50 évig dohányozhat).

Szóval csak azért érdemes egészségesen élni, mert előre nem tudhatod, h melyik csoportba tartozol.

De ez csak elmélet és hallottam "valahol", ne higgyetek nekem.

2017. jan. 8. 12:48
 17/18 A kérdező kommentje:
Amúgy nem tudom ki szórakozgat azzal, hogy lepontozgat mindenkit, én zöld kezet adtam minden hozzászóláshoz, mindenki hasznosan válaszolt!
2017. jan. 8. 12:50
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, hétvége van, unatkoznak a sulisok és "bandában" járnak a gyakorin - lehúznak mindenkit. Csak az a baj, hogy ilyenkor a kérdező sem tudja meg, melyik a hasznos válasz és melyik nem az... :-( (15-ös vagyok)

Egy ember amúgy sem lenne elég a lehúzáshoz - ahhoz legalább 3-4 ember kell.

2017. jan. 8. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!