Mert nálunk egyszerűen zöldségnek hívják, de én mindig mondom, hogy ez hülyeség mert a sárgarépa is zöldség például. Ti fehérrépának mondjátok, vagy esetleg petrezselyemgyökérnek?
Nálunk Hajdú megyében a fehérrépának néha a pasztinákot, vagy paszternákot nevezik. Édesebb és más az íze, mint a petrezselyem gyökerének. De a húslevesbe itt ebből a gyökérzöldségből is tesznek egy keveset...
2017. ápr. 30. 21:30
32/43 anonim válasza:
Nálunk is zöldség (Tolna megye)
2017. ápr. 30. 21:40
33/43 A kérdező kommentje:
Szóval akkor máshol is hívják zöldségnek. Amúgy èn is Tolna megyei vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
2017. ápr. 30. 21:57
34/43 anonim válasza:
A Rétköz-Nyírség határán az egészet zöldségnek hívják.
2017. ápr. 30. 22:05
35/43 anonim válasza:
Fehérrépának hívjuk. Annak a zöld levelét meg petrezselyemnek. Győr.
2017. ápr. 30. 22:13
36/43 anonim válasza:
Szerintem ez megyénként is nagyon változó. Mi ezt a fehérrépa dolgot annyira nem szeretjük, de sem zöldségnek, sem gyökérnek simán nem hívjuk. Nálunk a zöldség az gyűjtőfogalom (nyilván), a zöldségboltba meg nem megyek be úgy hogy gyökeret szeretnék venni. Ez mifelénk nem szokás. Petrezselyem zöldnek, és petrezselyem gyökérnek hívjuk.
2017. máj. 1. 10:01
37/43 anonim válasza:
Csak azt nem értem, hogy a válaszokat mi értelme lepontozni.
A magyar nyelv attól szép, hogy rendkívül változatos, gazdag, 1-1 kifejezésnek sok-sok változata van.
A tájegységenként előforduló kifejezéseket-amik gazdagítják nyelvi ismereteinket- inkább tisztelnünk kellene, mint lepontozni.
Ez a privát véleményem, a kérdésre már válaszoltam, vagyis felénk zöldség (ha szabad )és senki nem érti félre.
De bármelyik- itt íródott kifejezést- használnám, azt is megértenék, mert magyarul beszélünk. Szerencsére.
2017. máj. 1. 11:15
38/43 Andizsuzsi válasza:
ma 11:15
👌
2017. máj. 1. 11:27
39/43 anonim válasza:
Igen, ma, most is látható, hogy kik azok, akik a lepontozásra hajtanak... Nekik ez biztos fontos munka, és azt ünneplik nap, mint nap, nemcsak Május 1.-én.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!