Tí nem Corn Flakesnek hívjátok a gabonapehelyt?
Figyelt kérdés
mert nekem van 1 pár ismerősöm aki így hívja ,de van egy csomó ember aki azt sem tudja mire gondolok.2010. nov. 28. 21:50
1/7 anonim válasza:
Nem hívom így. Miért hívnám így?
2/7 anonim válasza:
A Corn Flakes kukoricapehely és nem gabonapehely. Mivel magyarok vagyunk és Magyarországon élünk, szerintem nevezzük az ételeket a magyar nevén (már amelyiknek van).
3/7 anonim válasza:
Nem. Én mindent úgy hívok, ahogyan azt magyarul nevezik. Amikor angollal (vagy más külföldivel) beszélek, akkor pedig úgy, ahogyan azt náluk nevezik.
4/7 anonim válasza:
Nem, a magyar nevén hívjuk. Úgy tapasztaltam, hogy leginkább azok villognak egy-egy "lopott" angol/német stb. szóval, kifejezéssel, akik a hétköznapokban két mondatot sem tudnának egy külföldivel beszélgetni. Van saját (anya)nyelvünk, nem szégyen azt használni!
6/7 A kérdező kommentje:
nekem a gabonapehely olyan hülye szónak hangzik ,de köszönöm hogy megosztottátok a véleményeteket velem is
2010. nov. 29. 14:14
7/7 anonim válasza:
A gabonapehely a cereals, a corn flakes meg kukoricapehely. Legalabb helyesen hasznalnad, ha mar hasznalod..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!