Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A tej mennyire egészséges?

A tej mennyire egészséges?

Figyelt kérdés
Igazából miért lenne káros? Sok ezer éve fogyasztjuk, ennyi idő alatt már hozzászokhattunk.
2016. aug. 23. 23:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
78%

Az én válaszom is eltűnt valamiért pedig semmi sértőt nem írtam, csupán azt hogy a tej nem egészséges.

A kazein, a tejfehérje a rák elsődleges előmozdítója. A tejben egy többszáz kilós borjú gyors növekedéséhez szükséges fehérje és hormonmennyiség van. Nem egy 50-80 kilós ember szervezetének való.

Nem tudom, ezen mi a sértő :(

2016. aug. 24. 15:08
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

Egyáltalán nem egészséges, és már leírták miért. Nem véletlen, hogy mióta naponta fogyasztunk tejtermékeket és húst a régebbi heti 1 helyett (mert ne higgyük, hogy a nagyszüleink régen minden nap tejet ittak- akinél volt tehén, az is max egy decit, mert negyedennyit se tejeltek!), azóta megsokszorozódott az emésztő-és gyomorrendszeri rák gyakorisága azoknál, akik sokat fogyasztanak belőlük.

Nem kell elhinni, meg lehet tapasztalni a saját bőrötökön is.

A tejlobbi persze nagy úr, de nem véletlen, hogy a legnagyobb egészségügyi világszervezetek egyre inkább óva intenek a tejtől, és főleg a gyerekeknek nem ajánlják.

2016. aug. 24. 20:13
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó. Te ittál már normális tejet? Mert a csinált valamihez amit tejnek csúfolnak, nem is hasonlit az igazi tej. Altasd meg és meglátod. Na attól lehet rákos az ember.
2016. aug. 24. 21:15
 14/21 szaszaa11 ***** válasza:
81%
írták itt páran hogy ha a tej egészségtelen lenne, nem azt innák a csecsemők. csak abba nem gonsol bele senki hogy a csecsemők nem a tehén tőgyéből szopják ki a tejet, hanem az anyjuk melléből. ami azt illeti aki tehéntejet megissza, egyből már ihatna lótejet, vagy majomtejet. a majomtej fogyasztása még közelebb is állna a józan észhez, ha belegondolunk. mérgezzétek csak magatokat hajrá!
2016. aug. 24. 21:41
 15/21 anonim ***** válasza:

Aki az anyatejet a tehéntejhez hasonlítja az eszénél van? A kettőben teljesen eltérő tápanyagok, hormonmennyiségek, fehérjeminőség-és mennyiség van! Az anyatej emberi, a tehéntej állati fogyasztásra alkalmas, és nem fordítva! Te jó ég. Persze, hogy anyatejet isznak a csecsemők, a borjak meg tehéntejet, ebben semmi meglepő nincs. De az, hogy az ember más állat tejét issza, csöppet sem normális.

Utolsó előtti: tudom milyen a házi tehéntej, volt hozzá szerencsém kiskoromban. A szomszédnak tehenei volta.

Aki nem bírja felfogni miért nem emberi fogyasztásra alkalmas a tehéntej, ez egyszerűen nem normális...

2016. aug. 24. 21:51
 16/21 A kérdező kommentje:
15.: " De az, hogy az ember más állat tejét issza, csöppet sem normális." Miért nem normális, elmagyaráznád kérlek?
2016. aug. 24. 22:06
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Elmagyarázták már sokan...

1. Természetellenes. Semmilyen más olyan élőlény nincs ezen a földön, ami más állat tejét inná a saját anyatején kívül

2. A kazein, azaz tejfehérje erősen karcinoid, tehát kedvező terep a rák elszaporodásához

3. A tehéntejben található kálciumot képtelenek vagyunk feldolgozni, sőt; csontritkulást okoz a tej

4. A tehéntej 3x annyi fehérjét tartalmaz, mint az anyatej, ami szükségtelen a szervezetünk számára, a felesleges fehérjetöbblet pedig szintén a rák elsődleges forrása (értsd: a ráksejtek tápanyaga)

5. A hormonok, és antibiotikumok, amikkel a teheneket kezelik (nem is beszélve a szójatakarmányról, ami az emberi szójával ellentétben lehet génmanipulált, illetve a takarmányon található vegyszerekről, amik mind-mind közvetlenül a tejbe jutnak) ezeket a tejjel együtt ugyanúgy megiszod

6. Teljesen más tápanyagokat tartalmaz, mint az anyatej. Ha abból a tézisből indulunk ki, hogy a tehéntej jó, mert az ember alapvetően is tejet fogyaszt, akkor fontos, hogy megvizsgáljuk ennek az összetételét.

Az anyatej 100ml-ben 1,1g fehérjét és ebből 0,4g kazeint tartalmaz, a tej 3.6g fehérjét, ebből 2,9g kazeint

Te fel tudsz sorolni egyetlen pozitívumot is mellette? Ha nem is hatot?

2016. aug. 24. 22:26
 18/21 anonim ***** válasza:

Előző, bár nekem sem természetes tejet inni felnőttkorban, azért az első pontod annyira nem erős. Mennyi mindent csinál a homo sapiens, amit más állat nem. Egyetlen más állat sem főz, például... Nem dolgozza fel az alapanyagokat... Nem rossz pont, de önmagában gyenge.

Egyébként a közel vagy teljesen laktózmentes tejtermékeket nem tartom egészségtelennek, miközben az is más állat teje, ráadásul feldolgozva, akár érlelve... Azt kell megvizsgálni, hogy a testünknek jó-e. Itt bukik el a tej és maradnak meg egyéb tejtermékek.

Még a fehérjetartalom se gond, hisz nem azon élünk. Egy fiatal, még szopós állatnak egészen más összetételű tejet adni gond, de egy mindenevő felnőtt embernél ez már más. Sokkal fehérjedúsabb ételeket is eszünk, ezzel semmi gond nincs, amíg a napi bevitel rendben van.

Volt szó a jóféle házi tejről. Ismerem azt, a tej elhagyása előtt nagyritkán olyat ittam, a szomszédban is tartottak tehenet, de elég nagy naivitás azt állítani, hogy az senkinek sem rossz. Biza az emberiség többsége rosszul lesz tőle. Nem a nagyüzemi tejjel van csak gond...

Az én őseim is 80-90 évig éltek. Sok tej, rengeteg glutén és nem kevés cukor mellett. Genetika, plusz mozgás az volt az életükben... Manapság sem robban le mindenki a nem előnyös ételektől, persze a modern életmód is rátesz s nem mindenkinek olyan jók a génjei...

Van, aki makkegészséges sok évtizedes dohányzás után is, ez még nem bizonyítja, hogy a dohányzás nem ártalmas...

Nekem egész jók a génjeim, de lehetőség szerint mindent megteszek, hogy az életmódommal is hozzájáruljak a hosszú, egészséges élethez. A táplálkozás pedig roppant sokat számít ebben. Jó a kommunikációm a testemmel, igenis érzem, hogy a tej, ha nem is okoz rosszullétet, nem előnyös számomra. Persze ez én vagyok, egy csomó dolog nem előnyös nekem, ami másnak igen, de épp elég komplikált a saját egészséges életmódomat kifejleszteni.

2016. aug. 24. 23:14
 19/21 lencsefőzelék ***** válasza:
100%

18-as:

"Mennyi mindent csinál a homo sapiens, amit más állat nem. Egyetlen más állat sem főz, például... Nem dolgozza fel az alapanyagokat..."

Erről az jut eszembe (már nem tudom, hol olvastam), hogy az ember az egyetlen faj a Földön, amelyik tönkreteszi az ételét, mielőtt elfogyasztaná.

2016. aug. 25. 01:10
 20/21 A kérdező kommentje:
17.: "1. Természetellenes. Semmilyen más olyan élőlény nincs ezen a földön, ami más állat tejét inná a saját anyatején kívül " Honnan tudod? Ezt megtudom cáfolni, és képpel is tudom bizonyítani: [link]
2016. aug. 25. 05:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!