A tej mennyire egészséges?
A sok év nem volt elég, a világ lakosságának nagy része nem tudja rendesen megemészteni a laktózt. Főleg, ha egy ideig nem fogyasztja. A laktáz enzim már csak ilyen.
Nekem nincs tőle bajom, de azért érzem, hogy nem jó nekem. Ez van pl. az almával is, ezek ilyen egyéni dolgok. De semmitől nem leszek rosszul, leszámítva a tartósan sok szénhidrátot. Nekem egészségtelen, a többségnek nem vagy csak nem tud róla, mert mindig úgy eszik s megszokta valamelyest (régen én is ide tartoztam). A tej egyértelműbb s általánosabb, a többségnek érezhetően nem jó. A többiekről nem tudok nyilatkozni.
3-as: De, arról van szó, hogy egészségtelen.
data pont hu/get/6501187/Kina-tanulmany.pdf?pid=3612024477
De mivel a legtöbben lusták lesznek letölteni a Kína-tanulmányt, ezért idézek belőle.
"A kazein, ami a tehéntej fehérjetartalmának 87%-át teszi ki, a rák bármely stádiumát képes előmozdítani. Melyik fehérjetípus nem kedvez a ráknak, még nagy mennyiségű bevitel esetén sem? A biztonságos proteinek a növényekből
származnak, így a búzából és a szójából."
42. oldal:
"Két különböző szerv, négy különböző karcinogén és két különböző faj esetében is elősegíti a kazein a rák növekedését, mégpedig meglehetősen összetett hatásmechanizmus segítségével. Erőteljes, meggyőző és következetes effektusról van szó. A kazein ezek szerint beavatkozik a sejtek és a karcinogének interakcióiba, a DNS és a karcinogének összekapcsolódásába, vagy a rákos sejtek növekedésébe. Ezen eredmények mélysége és következetessége arra utal, hogy emberek esetében is megállják a helyüket, mégpedig négy okból is. Először, a patkányok és az emberek fehérjeszükséglete közel azonos. Másodszor, a fehérjék emberekben gyakorlatilag ugyanúgy
működnek, mint patkányokban. Harmadszor, a rákot okozó fehérjeszint megegyezik az emberek által átlagosan
fogyasztottal. Végül negyedszer, mind rágcsálóknál, mind embereknél, a rák promóciós fázisa sokkal nagyobb
jelentőséggel bír, mint az iniciációs szakasz."
62. oldal:
"Az eredmény: a kazein és minden valószínűség szerint az összes állati fehérje lehet a rák kialakulásáért leginkább felelős anyag azok közül, amelyeket elfogyasztunk."
162. oldal:
"Az előző fejezetekben felsorolt bizonyítékok alapján jól tudjuk, hogy ha gyermekeink ezt tanulják a táplálkozásról és az egészségről, akkor fájdalmas utazásnak nézünk elébe, amit a Tejtermék Menedzselő Társaság készített elő. Nyilvánvaló módon sem a gyermekek, sem a szülők nem tudják, hogy a tej hogyan függ össze az I-es típusú cukorbetegséggel, a prosztatarákkal, a csontritkulással, a szklerózis multiplexszel és a többi autóimmun betegséggel. Ahogyan azzal sincsenek tisztában, hogy a tejtermékek legfőbb fehérjéjéről, a kazeinről tudományos vizsgálatok igazolták, hogy elősegíti a rák kialakulását, emeli a vér koleszterinszintjét és az érelmeszesedéses plakkok kialakulásának szintén kedvez."
Egészséges. Csak a vega tudósok találták ki az ellenkezőjét.
Nekem a nagyszüleim és 6-8 nagybátyám-nagynéném 85, vagy még hosszabb ideig élt, és mindegyikük csecsemőkoruk óta itta a házitejet, akárcsak én.
Nem kell elhinni semmit, amit a "tudósok" írnak arról, hogy mi az egészséges, mi nem. Aki fizeti a kutatást annak az érdekeinek megfelelő eredményt kreálnak.
A tej ha nem lenne egészséges akkor nyilván mást enne a napos csecsemő is.
Azt azért kevés ember tudja hogy amit a boltokba lehet kapni az nem tej. Az csak tejporból készült itóka. Na ez sok embernek egészségtelen. A tiszta friss házi tej az jó és semmi baja nincs senkinek tőle. Meg irja itt valaki az almát is. Az az alma amelyik hülyére van permetezve az tényleg szar, ehetetlen. Kényszer érett. Régebben vettem én is almát , olyan keserű hogy ehetetlen volt. Na ezek nem egészségesek, és a permetszertől lehet beteg az ember. A " tej" ? is mindenféle adalék anyaggal, tartósitószerrel, izfokozókkal tele van és persze hogy egészségtelen. Megkell próbálni megaltatni, és megnézni hogy mi lesz belőle. Vagy a házi tejet kell megaltatni. Próbálja ki bárki mi lesz belőlük.
Az viszont más, hogy a napos csecsemőnek erre van szüksége, mivel a tej erre lett "kitalálva". Ezt ne keverjük.
A 4 éves, kifejlett ló sem szopja már az anyakanca csecsét...
Mindegy, szerintem akár egészséges a tej, akár egészségtelen, ez megint olyan, mint mikor valahol a napozásról olvastam hosszú papolást, hogy mennyire egészségtelen és káros hosszú távon.
Ja, ezt miért nem annak mondják, aki elkezd dohányozni, netán füvezni, majd áttér az lsd-re, a speedre, majd a heroinra? (mielőtt valaki támadna, nem azzal hozom párhuzamba a dohányzást, hogy ettől valaki máris esélyesebb a drogokra - de akármilyen közhelyes is, a dohányzás káros, hát ez van) És még sorolhatnám az egészségtelenebbnél egészségtelenebb életviteli cikkeket, életmódokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!