Mi a véleményetek a GMO-s (más néven Gén manipulált) ételekről?
3-as vagyok.
Először egy kérdés : te most tényleg abból a videóból gondolod hogy a gmo káros?
off: 1. a videoban az aszpartámrol beszel a csávó, tudtommal nem létezik olyan kísérlet amit mond a majmokrol, nem bizonyitott az h karos. igazából ez egy edesitoszer de baz.meg hat nem kell tonnaszamra tolni ezt a kávéba... a ragoban levo mennyisegtol semmi bajod nem lesz... ez meg hogy e-coli szarja?:DDD hat ha igaz is lenne... tudod hany gyogyszert allitanak elo bakteriumokkal? (ezek nem azok az ecolik amik a csatornaban uszkalnak) ne higgy mar el mindent a médiának....
Na a gmo -rol:
először is miert lenne egeszsegtelen?:DDD
nehez ezt magyarazni olyannak aki nem tanult genetikát de gondolj bele: a génmodositasnal a DNS-en 'darabokat' cserelnek ki, ettol annyi tortenik hogy pl a lazac nagyobb lesz, több 'hust termel', a buza pl több keményitöt pakol a buzaszemekbe. Ha te megeszel egy gmos es egy nem gmos novenyt azoknak a DNS-e ugyanazzá bomlik... (A DNS pentóz-foszfátból és az információt kódoló bázisokbol áll: mind a gmos mind a nem gmos)
A kukoricás dologról: A manapság forgalomban levo rovarirtoszereknek megvan egy adott idejük ami alatt elbomlanak és nem lesznek károsak se az emberre se a rovarra ... ezt jó esetben kivárják, kukoricatol nem halt még meg senki szerintem :D
ezek a bizonyitok amiket sorol ezek meg elég nevetségesek tudomanyos szemmel nézve hidd el :D (major studies ... peersze ilyen modon en is feltölthetek a netre eredményeket nem?:D)
7. perc utan kinyomtam a videot akkora hulyeseg :D
A génmódosítást nem úgy kell elképzelni hogy csápokat növeszt a krumpli és zölden világít az alma mint radioaktív. Sokszor rokon fajok génjeit használják, pl úgy teszik ellenállóbbá a kukoricát az időjárással, faggyal szemben hogy a vad rokona génjeit vegyítik. Ezt az ember évszázadok óta csinálja csak lassabb tempóban, ezt hívják nemesítésnek. A lényeg hogy ahelyett hogy kereszteznék a növényt és több generáció alatt kitenyésztenék a jó génkombinációt, egyszerűen összerakják maguknak gyorsított eljárásban. Attól hogy más lesz egy növény/állat génállománya még nem lesz káros, gondoljunk bele hány különböző génállományú dolgot eszünk, ha attól káros lenne mondjuk a paradicsom hogy kicsit más a genetikai felépítése akkor egy jelentősebben eltérő növénytől (pl paprika) már el kéne patkolnunk.
Azzal meg ne gyertek hogy "a DNS beépül a szervezetbe" mert a DNS nem tud beépülni, hogy épülne be? Ha sok marhát eszel szarvad nő vagy mi? A tápanyagok épülnek be, a DNS pedig NEM tápanyag.
#8 Mindenben lehet valami ,a levegőben is olyan gázok vannak amik nagy mennyiségben halált okoznak (pl oxigén, igen a tömény oxigén nem alkalmas arra hogy belélegezd)
#9 tulajdonképpen a paprika csípőssége is egyfajta rovarriasztószer, mégis, sőt, ezért esszük, meg azért ami egy körmömnyi rovarnak halálos mennyiség az egy embernek még messze nem elég az észrevehető hatáshoz sem, gondolj bele egy emberre szabott pl fájdalomcsillapító végez pl egy tengerimalccal és az még mindig egy rovar méretének több ezerszerese, attól hogy nagy mértékban veszélyes még nem jelenti hogy nem ehetjük meg, nagyon sok ételünkben vannak olyan anyagok amik extrém mennyiségben halálosak, a zöldségekben nitrát, de még a csoki is megölne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!