Egy pincérnek mit illik tudni az ételekről?
Itt egy pincér szakmunkás vizsga anyaga.
Pincérnőként dolgozom és tudod mit tudok az ételekről? Mindent! Meg is tudnám főzni őket ha kellene, mert nyitott szemmel járok a konyhában.
Mindenféle kérdés előfordul pl
*Mennyi idő míg elkészül? (ez relatív ugye a várakozó rendelések függvényében plusz hogy maga az étel frissen sütött mint egy steak, vagy csak ki kell merni mint egy tál levest)
*Van-e benne cukor/glutén/liszt/sajt stb. Vegetáriánus-e? Vegán-e? Egyáltalán milyen alapanyagokból van? (pl valaki nem szereti az xy zöldséget v fűszert)
*Mekkora az adag?
*Melyik a Te kedvenced? (itt lehet kamuzni, de hihető legyen!)
*Milyen szósz/köret jár hozzá?
*Lehet-e variálni a menün levő ételeket? pl más zöldséget kér mint ami fel van tüntetve, vagy más szószt stb. *Mennyi a felár ha valami extrát kér?
*A csípős ételek mennyire csípősek?
*x előétel passzol-e y főétellel? Lehet javaslatot tenni ha valami nem összeillőt akar pl kovászos ubi után kér egy pohár tejet :)
Guten, laktóz, diabetikus, bármilyen hülye allergiak vannak a mai világban, sokan nem is allergiasak, csak kitalálták, mert extra odafigyelést szeretnének a pincertol. Nem kamu, tapasztalat:)
Ezekkel nem árt tisztában lenni.
Az adagot is jó ha tudod, a főzési eljárást, talalasi módot, koreteket. Ha valaki pl salátát kér, és van többféle öntet(asszem van ilyen szó XD ) akkor jó ha tudod, hogy mibol áll. Nem árt tudni az alkoholos italokrol sem, és nem csak a borral beszélek. Aperitiv/dijestiveket is jó ha tudsz ajánlani. Most ennyi jutott eszembe, ha kérdésed van írhatsz, folyami hajón dolgozom:) én 16 voltam, amikor kezdtem esküvő dolgozni, utána 4* szállodában volt egy fél éves tovabbkepzom, utána skociaban voltam fél évet restaurant supervision, most meg 6*-os folyami hajón dolgozom, de mostmár butler pozícióban..az kicsit bonyolultabb, de szeretem:D 19 vagyok
Nyilván tudnod kell, az adott étel hogy kell kinézzen a tányéron, ha esetleg valami lemaradt a konyhában, tudj szólni mielőtt kiviszed a vendégnek.
Mindenféle kávék elkészítése (kisebb étteremben a pincér csinálja ezt is) és szervírozása. Egyéb alkoholos italokról sem árt infó, mennyire erős, mivel passzol, hogyan kell felszolgálni stb.
Ha van rá igénye a vendégnek, akkor a fogások eredetéről (Jókai bableves, Gundel palacsinta stb) pár sztori sem árt tudni, melyik országrészben mi a népszerű stb.
A felhasznált alapanyagok eredete (honnan van a hús, tojás, zöldségek stb) kifejezetten fontos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!