Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a véleményetek a GMO-s...

Mi a véleményetek a GMO-s (más néven Gén manipulált) ételekről?

Figyelt kérdés
Szerintetek egészséges lehet e, vagy sem? Én szerintem egyáltalán nem, sőt még káros is! Érdekelne más emberek véleménye is róla.

2016. júl. 20. 17:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
23%

Értem én #10-es, amit a mennyiségekről, vagy a méretekről próbálsz elmondani nekem, de nagyon nem értek veled egyet.

Penészes kenyeret sem amiatt nem eszek, mert attól félek, hogy a halálos adag aflatoxin van benne, és másnapra meghalok. Hanem amiatt nem eszek, mert nem akarok 10 év múlva májrákban meghalni!!!

2016. júl. 27. 09:39
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Röviden, hogy egy nagyon hatékony genetikai eljárás, amit hülyeség túlmisztifikálni.

Gondold végig mi történik itt! Az egyszerűség kedvéért hasonlítsuk össze a tenyésztéssel.

Ez utóbbi ugye úgy működik, hogy az ember kiválogatja mindig azokat az egyedeket, amik hordozzák a számára kívánatos tulajdonságot, és ezeket szaporítja egymással több generáción át. Közben csak remélve, hogy a kívánt kombináció tényleg megjelenik, és Isten tudja hogy az összes többi gén milyen keveréke jelenik még meg az utódokban. Nagyon hosszú, nagyon lassú és nem túl hatékony folyamat, csak hát amíg nem volt jobb...

Tudatos génmódosítással viszont konkrétan annyi történik, hogy azt a konkrét gént, ami nekünk kell, csak azt juttatjuk a nemesíteni kívánt fajunk egyedeibe, miközben minden más teljesen változatlan marad benne. Sokkal gyorsabb, hatékonyabb és biztonságosabb módszer, hogy elérjük ugyanazt az eredményt. Hiszen ez esetben az utódok génszekvenciája is pontosan ismert, és csupán egyféle lesz, és nem száz meg száz különféle kombinációból kell kiválogatni folyamatosan, ami a legjobban passzolni látszik az előzetes elvárásokhoz.

2016. aug. 17. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!