Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kicsit változtattam az ételeim...

Kicsit változtattam az ételeimen, fogyasztás miatt. Nem tudom megfőzni a barna rizst. Kemény maradt. Mit rontottam el?

Figyelt kérdés
2016. aug. 15. 14:10
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
44%

Az is segít ha evés előtt MENTES!! vizet iszik egy pár pohárral mert az telít. A dinnyével nincs semmi azt én is csináltam. Segítettet is csak nem sokat ettem belőle reggelire egy kört levágtam (véknyat) és azt még három felé osztottam. Reggelire egy darabka, ebédre egy darab és estére is marad egy. Vagy vacsorára lehet dinnye helyett alma. Barack ilyesmi. Szilvából is csak nagyon kevés. Mikor főzni tetszik akkor cukor helyett lehet édesítővel (lehetőleg BIO -val) és a kókusz tejet is csak ajánlani tudom, amire nagyon oda kell figyelni az a só. Mert az megköti a zsírt. Evés közben- után nem szabad inni csak egy olyan 10- 20 perc múlva mert akkor a zsír lerakódik egyből és mindenek annyi.

Minden sikerülhet, csak akarni és tenni kell érte.

Ui.: Étterembe ne tessék menni.

2016. aug. 20. 17:38
 22/23 Enigma-108 ***** válasza:

Kedves kérdező !

A barna rizst nem tartom rossz ötletnek, mert sokkal laktatóbb mint a fehér rizs, de valóban sok vízzel és sokáig kell főzni. Sosem lesz olyan állagú mint a fehér.

Ha már fogyókúra én elmondanám mi mivel értünk el sikert.

Véletlenül botlottunk egy receptbe, de nem nagy tudomány :

"Almás-fahéjas-gyömbéres ital" névre hallgat és az alma megpucolásán és felvágásán túl nem igényel különösebb macerát. A rúd fahéjat és a szeletelt gyömbért kis vízzel felrakunk főni és forrás után pár perc múlva lekapcsoljuk.

A kb 2-3 almát (kicsutkázott) szeletbe v cikkelybe vágjuk és egy üvegbe tesszük (mi 2 literes befőttest használunk) majd az elkészült főzetet ráöntjük és az egészet felöntjük vízzel, a tetjére 2-3 szelet citromkerikát tehetünk. Ezt állni hagyjuk a hűtőben és páróra múlva fogyasztható. Nem írtam arányokat mert ízlés dolga ki mennyire bírja-szereti a fűszereket. Napi néhány pohár+ rendszeresített séta megteszi a hatását hetek alatt.

Sok sikert és jó egészséget kívánok !

2016. aug. 22. 08:54
 23/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tanácsot. Jónak tünik. Most nincs itthon hozzá semmi, de beszerzem, ha eláll az eső.
2016. aug. 22. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!