Te melyik élelmiszert veszed? A magyart vagy a külföldit?
Ha elmész a boltba vásárolni (élelmiszert) vannak az olcsóbb termékek és a magyar termékek, Te melyiket veszed inkább?
És ha az árat nem nézzük, melyiket veszed a magyart vagy a külföldit?
Kérlek titeket minnél többen, őszintén válaszoljatok! Köszöntem!! :)
Főleg alapanyagokat veszek, ezek közt nincs nagy választék ilyen téren. Tehát szezonban a paradicsom magyar és nincs külföldi, szezonon kívül meg külföldi és nincs magyar. Diót háztól veszek, a mogyoró bevallom nem tudom honnan jön, a többi hasonló cucc amit veszek nem terem meg nálunk tehát ott sincs választásom. Sajtból ha trappistát veszek az (a mi boltunkban) mindig magyar, ha cheddart az külföldi. Tej is a mi boltunkban magyar, és olcsóbb mint máshol (itt nincs szlovák tej). Tejszínből a 36%-ost veszem, abból megint csak egyfélét lehet kapni (nem tudom honnan származik).
Felvágottból szokott lenni vegyesen, nekem nem szempont hogy honnan jön, inkább íz, hangulat, mi az ami régen volt. Ezek közt nálunk a magyar olcsóbb; osztrák, német van ezen kívül, azok drágábbak de pl a párizsi sokkal jobb minőségű. Mirelit zöldségből szintén a magyar az olcsóbb, abból azt veszem, már ha épp van. Múltkor húslevesbe való csak Iglo volt drágán.
Az hogy a magyar a drágább, inkább a diszkontokra jellemző szerintem. Oda csak elvétve járok, nem vagyok benne biztos.
Azt veszem, amit jobban szeretek.
Egyébként, ha valami nem is magyar márka vagy magyar gyártású, általában a környező országokban gyártják.
Zöldségből, gyümölcsből, ha van választási lehetőség, akkor a magyart választom, nem számít az ára.
Egyébként a kérdés alatt, amit írsz, nem igazán értem, mert nem igaz. A magyar termékek nem feltétlenül drágábbak.
Az elemiszer 85%at piacon lehetoleg kis/os termelotol vasarolom (zoldseg, tej, sajt, hus, fiszerek, magok, kenyer) olyantol akit
ismerek.
Amit muszaly abbol kulfoldit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!