Te melyik élelmiszert veszed? A magyart vagy a külföldit?
Ha elmész a boltba vásárolni (élelmiszert) vannak az olcsóbb termékek és a magyar termékek, Te melyiket veszed inkább?
És ha az árat nem nézzük, melyiket veszed a magyart vagy a külföldit?
Kérlek titeket minnél többen, őszintén válaszoljatok! Köszöntem!! :)
Ár/érték alapján döntök. Ha nekem a külföldi felel meg jobban, szívfájdalom nélkül megveszem azt.
A "magyarkodással" sok gyártó visszaél, és nemzeti színbe csomagolva a vacakot is el akarja adni.
Szívesen támogatnám vásárlásommal a magyar termelőket, ha minőséget kapnék az indokolatlanul magas árért.
Amúgy közvéleménykutatás a cél ? :D
Egyértelműen amelyik jobban ízlik, jobb minőségű.
Ha az árat is nézzük, akkor úgy mondanám, hogy amelyik jobb ár/minőség arányú. Silány minőségűt, pocsék ízűt akkor se veszek meg, ha olcsó, viszont ha valami csak alig érezhetően, árnyalatnyival jobb, mint a másik, azért nem valószínű, hogy 2-3-szor annyit kiadnék.
Hogy az most magyar, vagy külföldi, ilyen szempontból nem számít.
Szép elv, hogy segítsük a hazai termelést, de ehhez az kéne, hogy minőségben felvegye a versenyt más termékekkel, illetve árban is versenyképes legyen.
Azt veszem, amit finomabbnak tapasztaltam. Mindegy hol készült.
Egyedüli kivétel a zöldség-gyümölcs, abból helyit (kivéve természetesen, ami helyben nem terem :D)
Legelőször megnézem, hogy miből készült, mi van benne, vagy hozzáadva.
Még külföldön élve is talál az ember magyar terméket, ha van, általában jobb, adalék nélküli. Ha magyar nincs, van esetleg szlovén, horvát, román -ami sokszor erdélyi-. Vagy lengyel, német, holland.
Vagy más európai, mert a helyi tisztább legtöbbször sokkal drágább.
Van, amit hazulról rendelek, mert nincs helyi jó minőség. Annak ellenére, hogy valóban, környezetbarátabb helyit venni,de nem a bizonytalan eredetűt, amit Kínából szállítva, amerikai cégek csomagolnak, és ráírják, hogy made in ahol csomagolták.
Vannak helyiek is, akik teljesen a magyar hagyományok szerint csinálják a füstölt húsokat, kolbászt, azt is veszek. De annak is változó a minősége, sajnos.
Lehet ám, hogy nem is tudja valaki, hogy magyar terméket vesz.
Mert a zalai csigákat Franciaország fölvásárolja, és a vevő már francia csigaként veszi meg; vagy pl. Bécsben a kivitt magyar marhahúst adják feláron. Vannak magyarok, akik direkt azért mennek ki Bécsbe vásárolni mert ott jobb a marhahús. Nem is tudják, hogy magyar húst vesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!