Ki csinálja meg ezeket a kajákat? (példák lent)
Szakácskönyvekben, recept újságokban látok érdekes ételeket.
Néhány:
narancsos pisztáciás céklasaláta
diós-kelbimbó-krémleves
borsos eper fagylalttal
sonkás ananászos táska
Akiknek tetszik az ötlet.
Igazán nem értem a kérdésedet, ezek közül egyik sem olyan, hogy problémás lehetne.
Azért vannak, akik hajlandóak a rántott hús, pörkölt, krumpli szentháromságtól elrugaszkodni. Vannak gasztro-őrült ismerőseim, akik maguk is találnak ki hasonlókat, pl. sachertortát, ami libamájjal van töltve, és parmezánforgács van a tetején, vagy pezsgős zellerkrémlevest. Aki ismeri jól az ízeket, meglepően jó dolgokat tud kihozni belőlük.
Ebből a felsorolásból mondjuk nekem a sonkás ananászos tetszik a legkevésbé, ez a hawaios izé nem az esetem. Ha sonka, akkor csak rendes szárított, és ha már gyümölcs, akkor inkább sárgadinnye menjen hozzá, mint konzervananász.
Egy csomó alapanyagot be lehet szerezni akkor is, ha szerinted nem egyszerre érnek.
Emellett ezek közt egyetlen eröltetett ötletet sem látok.
Köszi a válaszokat, még jöhetnek vélemények. :)
Hát, ezek a párosítások szokatlanok (és lehet, nem is ízlenének).
Aki ahhoz szokott hozzá, hogy krumplis tészta, rakott dolgok, stb...ezekben nincs olyan, hogy pl. babot társítunk csokihoz vagy mentát rakunk a húsleveshez...
Ok, mi is kipróbálunk új dolgokat, azonban bizonyos határokon belül...
pl. nem csináltunk eddig rakott tésztát (tegyük fel), csinálunk.
De ha mondjuk diót pároztatnak káposztával (mert biztos van ilyen), azt kihagyjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!