A savanyított élelmiszerek erjesztve is vannak?
Mert szamomra nem egyertelmu.
Peldaul van a savanyukaposzta elnevezesu etelunk amit erjeszteni kell es azt hiszem ugy erjuk el hogy besozzuk aztan ereszt levet es ebben a leben erlelodik, meg rakuk hozza borsot is es akkor a jo bakteriumok eltartositjak nekunk.
De vannak az uveges savanyusagok amiket lehet kapni, pl savanyuuborka, savanyupaprika (almapaprika, pepperoni) amik csak egy ecetes fuszerezett level vannak leontve es az ecet eltartositja a zoldsegeket es ezaltal nem romlik meg, nem??
De tulajdonkeppen mindent lehet erjeszteni is, ugye? Peldaul az uborkat ugyanugy besozom, hagyom hogy a leveben erjedjen es kesz az erjedt uborka nem?
Csak azert kerdezem, mert mostansag sokat lehet hallani az erjesztett elelmiszerek jotekony hatasairol, de szamomra nem tiszta, hogy mi is az az erjesztett etel. De sokat akarok beloluk enni hogy egeszseges es fitt legyek:)
Pl az olivabogyo amit lehet kapni az erjesztett vagy savanyitott?:D
jól írtad a különbséget, plusz az ecetes savanyúság hőkezelt is, ezzel ölik ki belőle a romlást okozó baktériumot, és az ecet tartósítja.
az igazi fermentáció: sokkal egészségesebb, az olívabogyó is hőkezelt.
pld itt sok jót olvashatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!