Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kell manapság mindenbe...

Miért kell manapság mindenbe egy talicska cukrot rakni?

Figyelt kérdés

Szeretem nézni az olyan műsorokat, ahol bemutatják, mi hogy készül, de egyszerűen elképedek.

A legegyszerűbb süteményt is telepakolják cukorral meg "corn syrup"-pal (nem tudom, hogy mi a pontos magyar neve).

De a kenyérbe, meg minden alapvető élelmiszerbe raknak cukrot.

https://www.youtube.com/watch?v=qwJ1CgSV1qM

Ez az egyszerű sütemény is tele van cukorral meg corn syrup-pal.

De minek ennyi bele? Szerintem egyáltalán nem "tragédia" ha nem olyan túlságosan édes valami, hanem esetleg természetes íze van. Bár én nem ettem ilyet még, de én szívesebben megvenném, ha tudnám, h természetes íze van, és nem egy cukor/szirup tömbbe harapok bele.

Miért kell manapság szinte mindent telepakolni cukorral vagy ilyen szirupokkal? Mi haszna van?

2016. ápr. 19. 08:12
1 2
 1/14 anonim válasza:
54%
Ha nem raknának bele ennyi cukrot, akkor sajnos sok buta vásárló egyből nekiállna reklamálni, hogy megvette a terméket és "semmi íze nincs".
2016. ápr. 19. 08:17
 2/14 anonim ***** válasza:
71%

A legtöbb ember számára a sütemény ÉDES, azaz cukor van benne.

Egy sütemény cukor nélkül már nem lenne az, ez olyan, mintha marhapörköltet akarnál hús nélkül készíteni.

Az élesztös tésztákba meg azért szokás egy keveset tenni, mert úgy jobban/gyorsabban megkel.

Ha meg te nem szereted, akkor nem kell megenned. Akinek meg így jó, az egye, neked EBBE semmi beleszólásod sincs.

2016. ápr. 19. 09:18
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
Nézz meg egy ezelött 50-100 évvel leírt receptet, akkor rájössz, hoyg a mai termékekben annak csak töredéke van.
2016. ápr. 19. 09:19
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Ehetsz az iskolai menzából. Abba nincs cukor, só, zsír semmi nincs benne. A gyerekek se eszik meg azt a "modernkaját". Úgy néz ki mint a libafos.
2016. ápr. 19. 09:31
 5/14 anonim ***** válasza:
36%

Egyetértek! Egyszer voltam egy olyan frissen megnyitott üzletben, minden-minden csupa hófehér volt a sok cukortól, pedig "Péksütemény" volt az üzlet neve, és nem Cukrászda!!!

Az eladó rám szólt, hogy kérjem már, mit akarok!!! Mondtam neki, innét semmit! Azóta sem mentem be!

Én sem szoktam telerakni cukorral, sem más édesítővel az alaptésztákat. Ha valaki kevésbé édesen szereti, akkor is tudjon belőle enni! Aki viszont "édes-szájú", az majd cukrozza magának, ahogy tetszik!

2016. ápr. 19. 10:46
 6/14 anonim ***** válasza:
55%

Ilyen a recept és ettől finom.

Keresni kell olyan recepteket amikbe nem raknak ennyi cukrot, és máris megoldódott a gond. Vannak olyan üzletek is, ahol kifejezetten szénhidrátfóbiásoknak csinálnak sütiket, persze többszörös áron.

2016. ápr. 19. 10:54
 7/14 anonim ***** válasza:
66%
Semmit sem kötelező megvenni, megenni. Csináld magad otthon, és mindenből annyit teszel bele, amennyit te JÓNAK találsz.Az a lényeg, hogy NEKED jó legyen, más nem számít...
2016. ápr. 19. 11:43
 8/14 anonim ***** válasza:
16%

Én soha nem voltam édes szájú, de az utóbbi időben én sem vagyok képes már megenni a bolti termékeket, mert én sem értem egyet azzal ,hogy valami attól finom, hogy szirup íze van. Ugyanez igaz a sóra is, úgy vettem észre, hogy az emberek többségének akkor elég sós valami, ha az agyukba már csak a só íz érzete jut el, ami teljesen elnyomja a hús ízét. De akkor minek különböző húsokat kóstolni, ha nem tudják felfedezni benne a sajátosságait, jellemzőit?

Az édességeknél pedig csak a külseje és a textúrája más és más, de az íze mindegyiknek ugyanaz: Márcos.

2016. ápr. 19. 12:18
 9/14 anonim ***** válasza:
19%
Sajnos egyes országokban, így pl az U.S.A-ban ezt szokták meg. Ismerősömék éltek kint egy ideig, és ők is panaszkodtak, hogy még azok az ételek is édesek voltak, amelyekbe az általános szokás szerint nem tesznek cukrot. Nagy melegben kellett dolgozniuk, és a reggeli, amit kaptak az ellátás keretében, cukros fánkokból és egyéb süteményekből állt. Rövid idő alatt besokalltak, és inkább elmentek saját maguk bevásárolni.
2016. ápr. 19. 12:36
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
"rossz" műsorokat, szakácskönyveket olvasol. A hagyományosan magyar, vagy más közép-kelet európai országból származó szakácskönyvekben sokkal kevesebb cukrot használnak, mint az eredendően angol vagy amerikai könyveknél/recepteknél.
2016. ápr. 19. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!