Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » "Mindenbe kell egy pici só! "...

"Mindenbe kell egy pici só! " Szerintetek ez igaz?

Figyelt kérdés
Drága jó nagyim mondogatja mindig főzés közben, és kiskoromtól kezdve úgy tanított hogy bármit készítek, tegyek bele egy pici sót. Van aki szerint meg ez hülyeség. Ti mit gondoltok ?:)
2012. jún. 21. 12:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%
Majdnem mindenbe kell, például sütibe egészen biztosan.
2012. jún. 21. 12:46
 2/19 anonim ***** válasza:
79%

Igaza van a nagyidnak!

Kihozza az ízeket.

2012. jún. 21. 12:48
 3/19 anonim ***** válasza:
15%
hát én spec soha semmit nem sózok, ha főzök valamit, abba se teszek.. akinek kell, tegyen bele. csak elveszi a kaja természetes ízét.
2012. jún. 21. 12:51
 4/19 anonim ***** válasza:
24%
Nos..én viszont nem értek ezzel egyet. Gondolom nem árt, de nem is használ. (ez az én véleményem, nem kell támadni..)
2012. jún. 21. 12:52
 5/19 anonim ***** válasza:
59%

Igen, mindenbe kell egy pici ós. jól mondja a nagyi.

a nagypapa a sárgadinnyét is megsózta..

az olaszok is pármai sonkával eszik.ez csak pár példa, de fordítva is igaz. a sós ételeket egy csipet cukorral lehet selymesízű, harmonikus ételekké varázsolni.

a savanyú ételek is cukorral szelidíthetők.persze a mérték mindig ízlés dolga...

2012. jún. 21. 12:54
 6/19 anonim ***** válasza:
49%
*sóó:)
2012. jún. 21. 12:55
 7/19 A kérdező kommentje:
Én felpontozok mindenkit, senkit sem támadok, csak a véleményetekre vagyok kíváncsi.
2012. jún. 21. 12:56
 8/19 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem kell a só, mértékkel, de nem igaz, hogy mindenbe. Én ételpárolóban készítem pl. a párolt zöldséget, ha abba sót tennék, dobhatnám ki a készüléket, tönkretenné. A zöldségnek pedig anélkül is jó íze van. De pl. sótlan húst nem ennék.

A maga idejében lehet, hogy igaza volt a nagyinak, de nem szabad elfelejteni, hogy változtak a trendek, másképp főzünk, más konyhai kütyükkel, más főzési eljárásokkal. Ezeket a nagyi nem ismerhette.

2012. jún. 21. 12:58
 9/19 A kérdező kommentje:
Persze, nyilván ez is bőven szerepet játszik a kérdésben, hiszen teljesen más az ő konyhájának a felszereltsége meg a miénk is. Meg ugye anno még nem volt ennyire fontos hogy amit esznek az egészséges is legyen.
2012. jún. 21. 13:05
 10/19 anonim ***** válasza:
17%
Igen szinte mindenbe kell, de tortába pl nem tennék :D
2012. jún. 21. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!