"Mindenbe kell egy pici só! " Szerintetek ez igaz?
Hát igen, akkor pontosítsuk a nagyit:
- levesek, pörköltek, köretek főzve, sütve, igen, mindenbe teszünk sót.
- akkoriban párolt zöldségek még nem szerepeltek a magyar konyhán, tehát a nagyi azokról biztosan nem beszélt = ezek lehetnek kivételek
- gyúrt és kavart tésztákba is egy csipet sót teszünk, itt viszont "kivétel erősíti a szabályt" pl. a piskóta, de a palacsintába én egy pici csipettel teszek.
Aki azt mondja, hogy semmibe nem tesz sót, majd az asztalnál mindenki sóz: no én annak a leveséből, pörköltjéből, de még a sült husijából sem ennék szívesen. Ezek azok a kaják, amelyek vagy megkapták időben a magukét, vagy utólag már annyi, mint "halottnak a csók"
a vicc, hogy még a csillaggal jelölt javítást is lepontozták az okosok....
Ha mi nem figyeltünk volna annak idején a nagyijainkra, anyáinkra, akkor most nem lenne mit továbbadni az utánunk következő generációknak.
Szóval nem hülyeség, ahogy a kérdésedben írtad a nagymama
tudása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!