Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hétvégén sütöttem, és mindenbe...

Hétvégén sütöttem, és mindenbe a tojássárgája kellett! Megmaradt a sok fehérje! Valami ötlet, mihez használhatnám fel?

Figyelt kérdés
2011. máj. 10. 09:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
valaminek a bepanírozásához, de akkor egy tojást még csapj hozzá, hogy legyen benne sárgája is, vagy keverd tejfölbe, fűszerezd ízlésed szerint, rakj bele zöldséget vagy szalonnát, bacont, akármit, fokhagymát nyomj bele, és keverd össze főtt tésztával,majd sajttal a tetején rakd sütőbe! Én tálaláskor kechupot rakok még rá... kicsit jobban sózd meg, mert kisül belőle a sütőben
2011. máj. 10. 09:30
 2/12 A kérdező kommentje:
Húú köszi szépen ez nagyon jól hangzik! Kifogom próbálni:))
2011. máj. 10. 09:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Süthetsz belőle fehér piskótát is. Ahány tojás,annyi evőkanál liszt és cukor kell bele,és egy csipet sütőpor.

Vagy felvered cukorral habnak,vékony lapokban megsütöd,megtöltöd,mint bármilyen tortát. Legjobb gyümölccsel.

2011. máj. 10. 09:37
 4/12 A kérdező kommentje:
Ez is nagyon jónak tűnik köszönöm:)
2011. máj. 10. 09:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
habcsókot is csinálhatsz belőle!
2011. máj. 10. 09:46
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Főzz sűrű tejberizst.Tedd egy jénaiba és tedd rá a tojások keményre felvert habját amibe egy kanál lekvárt vagy szörpöt tettél majd süsd addig amíg megnem pirul picit a hab.Hidegen jó.
2011. máj. 10. 09:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Első voltam, most találtam:

Hozzávalók:

3 tojásfehérje

25 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 teáskanál kakaópor

25 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásfehérjét a porculorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verem, majd belekeverem a kakaóport és a 25 dkg kókuszreszeléket. Margarinnal megkent sütőpapíros sütőlapra kis halmokat rakok teáskanál segítségével, és előmelegített sütőben hirtelen szárítom. Ha langyos sütőbe rakod az első adagot, akkor elterül mint az Alföld. Ebből a mennyiségből nekem 80 db lett.

Sütés után megkeményedik, de a következő napon már nagyon finom, omlós, és mutatós csókocskák lesznek belőle.

2011. máj. 10. 10:02
 8/12 anonim ***** válasza:

vagy ez:

Hozzávalók:

25 dkg porcukor,4 tojásfehérje,25 dkg kókuszreszelék, (kevés vaj és liszt a tepsi kikenéséhez,vagy sütőpapír)

Elkészítés:

A t.fehérjéket a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük.Majd a többi cukrot és a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.A tepsit kikenjük vajjal,meghintjük liszttel,majd nedves kiskanállal kis halmokat rakunk a kókuszos habból.Kis lángon,nyitott sütőajtónál megszárítjuk.Melegen törik! (Egyszerűbb,ha sütőpapírt használunk!)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: PIROS35

2011. máj. 10. 10:06
 9/12 anonim ***** válasza:

Nézd, ezek is nagyon jók:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link] (ezt a gyümölcskenyeret imádom, de szoktam bele rakni 4 dkg olvasztott margarint és 1 mokkáskanál sütőport is. Nagyon finom!)

2011. máj. 10. 10:07
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon rendesek vagytok,nagyon hálás vagyok a sok ötletért köszönöm! Most már a bőség zavarában vagyok és nem tudom hogy melyiket csináljam:))
2011. máj. 10. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!