Hétvégén sütöttem, és mindenbe a tojássárgája kellett! Megmaradt a sok fehérje! Valami ötlet, mihez használhatnám fel?
Süthetsz belőle fehér piskótát is. Ahány tojás,annyi evőkanál liszt és cukor kell bele,és egy csipet sütőpor.
Vagy felvered cukorral habnak,vékony lapokban megsütöd,megtöltöd,mint bármilyen tortát. Legjobb gyümölccsel.
Első voltam, most találtam:
Hozzávalók:
3 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál kakaópor
25 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásfehérjét a porculorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verem, majd belekeverem a kakaóport és a 25 dkg kókuszreszeléket. Margarinnal megkent sütőpapíros sütőlapra kis halmokat rakok teáskanál segítségével, és előmelegített sütőben hirtelen szárítom. Ha langyos sütőbe rakod az első adagot, akkor elterül mint az Alföld. Ebből a mennyiségből nekem 80 db lett.
Sütés után megkeményedik, de a következő napon már nagyon finom, omlós, és mutatós csókocskák lesznek belőle.
vagy ez:
Hozzávalók:
25 dkg porcukor,4 tojásfehérje,25 dkg kókuszreszelék, (kevés vaj és liszt a tepsi kikenéséhez,vagy sütőpapír)
Elkészítés:
A t.fehérjéket a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük.Majd a többi cukrot és a kókuszreszeléket is hozzáadjuk.A tepsit kikenjük vajjal,meghintjük liszttel,majd nedves kiskanállal kis halmokat rakunk a kókuszos habból.Kis lángon,nyitott sütőajtónál megszárítjuk.Melegen törik! (Egyszerűbb,ha sütőpapírt használunk!)
Elkészítési idő: 30 perc
A receptet beküldte: PIROS35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!