Hol mennyire elterjedt, hogy az vendéglátó egységeknél a főállatorvos mindenbe beleköt? Mik a tapasztalatok? Vagy ez csak Bács Kiskun Megyében van így?
Mindenütt ez van. Az Állategészségügy megkapta az Ántsz bizonyos hatásköreit.
Ilyen vaskalapos f@szkalapok, áradásul az általuk kiszabott büntetésből élnek. Ha átlépik a küszöböt, az már 50.000.
Hát ez van, ez Magyarország. Én vendéglátós vagyok, de egy pici büfét is csak akkor csinálnék, ha megnyerném az 5-ös lottót, és hobbiból üzemeltetném.
A hatóságok megölik a kisvállalkozókat, és ez a vendéglátósokon hatványozottan lecsapódik.
1960-ban írt mára alkalmazhatatlan szabályokat akarnak betartatni, a világon sehol (!!!) nem tapasztalható újabbnál újabb előírások vannak, amit szigorúan is vesznek.
Szóval az a tapasztalat, hogy abban az egy esetben járnak el korrekten a hatóságok, ha néhány lelkes alkalmazottuk átesik egy 8 napon túli súlyos testi sértésen.
Brutálisan hangzik, de ez van.
Na ezzel teljesen egyet értek. Hivatkoznak mindenre. Hogy mit miért nem lehet. Ha alumínium edényeid vannak akkor az a baj. Ha fa tőkéd van az a baj. Ha van rajtad sapka az a baj :( Mert a HACCP rendszer nem engedi! De ha nem is ezeket nézzük. évek óta minden megfelelt. De uram bocsáss, legyen egy névváltozás, vagy új vállalkozás. Ami addig jó volt, azt mind felejtsd el. Mindenből vegyél újat szépet jót. Ezek még a vadonat új építésű épületben is mindenbe bele kötnének.
Sajna szomorú hogy ez megy Magyarországon. De mit is remélhet az ember, ha a honatyák is ezt csinálják. Csak nagyobb tétekben. De azért jó lenne lebuktatni ezeket a szemét embereket. A műanyag lakat rájuk rohadna, ha egyszer el lehetne őket kapni. Na meg persze rájuk bizonyítani.
Mondjuk az ilyesmit egyszerűen le lehet tudni azzal, hogy mutassák meg a magyar közlönyben, hol van olyan előírás, hogy nem lehetnek alumínium edények...
Semmi köze hozzá, nem köthet bele, ha erre hivatkozik, simán meg lehet fenyegetni egy viszont feljelentéssel, hivatali visszaélés miatt. (HACCP se kötelez ilyenre, nem létezik ilyen előírás!)
Ezt a saválló edények gyártója vagy forgalmazója bulizhatta ki (ez a nagy biznisz, meg az igazi korrupció) hogy a hivatalos szervek hitetik el a vállalkozókkal, hogy mi a kötelező.
Hozzáteszem azért volt haszna ennek is, mert a mikor bejöttek ezek a dolgok, a konyhákon 5 év alatt akkora fejlődés lett, mint azelőtt 50 évig - se.
És sok helyre ez rá is fért, mert a konyhákon csak a szarból várépítés megy, amit a vendég nem lát, le van szarva, a szakács meg bolonduljon meg egy sufnituning trágyadombon.
Félre ne érts, nem a hatóságokat védem, azokat, meg a felettes tisztelt minisztériumi sleppet elzavarnám melózni mondjuk a mezőgazdaságba kényszermunkára, hogy egy kicsit fellendüljön, és ne keljen kínából fokhagymát venni. :)
Áh, mindenütt ugyanaz a sz@r van.
Ellenállni meg szélmalomharc. Én arra jöttem rá, hogy az adócsalás az egyetlen járható út, a munkaadónak, és a munkavállalónak egyaránt.
Azzal talán biztosítani lehet, a megélhetéshez a pénzt, és némi elégtételt is jelent, hogy nem a "zsigányok" élősködnek a mi munkánkból.
Csak el ne kapjanak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!