Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kerülik sokan a szénhidr...

Miért kerülik sokan a szénhidrátokat, amikor a hiányuk csak csúfít?

Figyelt kérdés

40 éves nő vagyok, vannak barátnőim, ismerőseim korombeliek. El kezdett terjedni ez a dili a körükben, hogy nem esznek szénhidrátot, semmi kenyér, semmi cukor, semmi liszt stb. Állítólag ettől jobban érzik magukat, ez azonban nem nagyon látszik. Sőt. Egyre inkább hasonlítanak boszorkányokra, öreg nyanyákra.

Egyik csajszi 174 cm mellé 52 kilóra fogyott így, az arca aszott, a kezei szintén, mint egy öreg boszorkánynak, csontosak, aszottak. Bementem egy étterembe, kerestem. A pincér csaj engem lesziázott, majd mondta, hogy kint ül a teraszon a "néni" egy kávéval. Pár hónap van köztünk, de vagy tíz évnek tűnik.

Egy másik barátnőm is rákapott erre a hülyeségre. 174 cm egyre kevesebb kiló, már 55 alatt lehet. Az arcáról fogy a hús, a kulcscsontja kilóg, a bordái kezdenek látszani, nem éppen szívderítő. Ő is állítja, hogy jobban érzi magát így.

Én amúgy eszem mindent, kenyeret, édességet is, így is karcsú vagyok (168 cm és 52 kiló).

Mi ennek az oka, hogy ennyire divat lett a szénhidrátkerülés? Valóban egészséges-e, ha közben néhány hónap alatt több évet öregít egy nőn? Ha nem az, hogyan lehetne meggyőzni őket, hogy hagyják már abban ezt a hülyeséget?

2015. júl. 26. 13:24
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

14-es vagyok.

Amikor elkezdtem én is a szénhidrátcsökkentett diétát, én is nagyon hamar csontsoványra fogytam, de aztán kicsit visszahíztam később, mert beállt az egyensúly. A barátnőid is szerintem később vissza fognak hízni egészségesebb súlyra. Engem zavart az (amúgy nem sok, kb 5 kiló) túlsúlyom, ezért fogytam le, de kicsit átestem a ló túloldalára, túl sovány lettem, most már rendben van.

Tehát ezen az étrenden is lehet hízni egy picit, de túlsúlyos nem nagyon lehet tőle az ember, legfeljebb egészségesen telt. Mivel csupa olyan ételt eszünk, amelyek természetközeliek, nem feldolgozottak, így a szervezetünktől energiát követel meg a lebontásuk.

A másik: én is nagyon fázós vagyok,részben tényleg az étrendem miatt. Ettől nagyon alacsony lett a vérnyomásom, 80-90 között szokott lenni normálban.

Magas vérnyomással küzdő, elhízott embereknek szoktam javasolni, hogy ahelyett, hogy szednék a hatféle drága vérnyomáscsökkentő gyógyszerüket, inkább ennének kevesebb szénhidrátot, mindjárt jobban lennének. Mondjuk nekem sose volt magas a vérnyomásom és sose voltam elhízott se,úgyhogy nálam kicsit ez visszaütött.

2015. júl. 28. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!