Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kerülik sokan a szénhidr...

Miért kerülik sokan a szénhidrátokat, amikor a hiányuk csak csúfít?

Figyelt kérdés

40 éves nő vagyok, vannak barátnőim, ismerőseim korombeliek. El kezdett terjedni ez a dili a körükben, hogy nem esznek szénhidrátot, semmi kenyér, semmi cukor, semmi liszt stb. Állítólag ettől jobban érzik magukat, ez azonban nem nagyon látszik. Sőt. Egyre inkább hasonlítanak boszorkányokra, öreg nyanyákra.

Egyik csajszi 174 cm mellé 52 kilóra fogyott így, az arca aszott, a kezei szintén, mint egy öreg boszorkánynak, csontosak, aszottak. Bementem egy étterembe, kerestem. A pincér csaj engem lesziázott, majd mondta, hogy kint ül a teraszon a "néni" egy kávéval. Pár hónap van köztünk, de vagy tíz évnek tűnik.

Egy másik barátnőm is rákapott erre a hülyeségre. 174 cm egyre kevesebb kiló, már 55 alatt lehet. Az arcáról fogy a hús, a kulcscsontja kilóg, a bordái kezdenek látszani, nem éppen szívderítő. Ő is állítja, hogy jobban érzi magát így.

Én amúgy eszem mindent, kenyeret, édességet is, így is karcsú vagyok (168 cm és 52 kiló).

Mi ennek az oka, hogy ennyire divat lett a szénhidrátkerülés? Valóban egészséges-e, ha közben néhány hónap alatt több évet öregít egy nőn? Ha nem az, hogyan lehetne meggyőzni őket, hogy hagyják már abban ezt a hülyeséget?

2015. júl. 26. 13:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem a szénhidrátot kell kerülni, hanem a már teljesen feldolgozott élelmiszereket. Az a baj a kenyérrel, cukorral, hogy konkrétan ahogy megeszed elraktározódik zsírként. A szervezetnek nem kell lebontania, csak egyszerűen elraktározza. Éppen ezért különböztetjük meg a lassú, valamint gyors felszívódású szénhidrátokat. Ha megeszel 100g zabpelyhet, akkor azt a szervezetnek le kell bontania, de ha te megeszel 100g lisztből készült péksüteményt, akkor azzal nincs dolga.

Persze az ismerőseidnek(ahogy neked se) erről fogalma nincs, mert nem néznek utána, így természetesen csak összezuhannak a szénhidrát hiánytól.

2015. júl. 26. 13:32
 2/21 anonim ***** válasza:
33%

Lehet "neni"-nek neznek ki, de elkepzelheto, hogy Te hamarabb fogsz megismerkedni egy kardiologussal es egy belgyogyasszal.

Tik-tak, tik-tak ... mar Te sem vagy fiatal, csak max. fiatalosabbnak nezel ki (kivulrol). Egyelore!

2015. júl. 26. 14:24
 3/21 A kérdező kommentje:
2-es, te nem vagy komplett. Félévente járok vérvételre, minden eredményem jó.
2015. júl. 26. 14:29
 4/21 anonim ***** válasza:
79%

En is igy hittem ket honappal ezelottig, amikor is infarktust kaptam.

Hozzateszem gyorsan, hogy en is fitti vagyok, vilag eletemben es rendszeresen sportoltam es en sem gondoltam volna soha, hogy ennyire szet vagyok mar menve belulrol 40 ev utan. Szivkorhazban is lattam par furcsasagot, tehat engem mar nem kell meggyozni.

2015. júl. 26. 14:33
 5/21 anonim ***** válasza:
83%
Igen is mindenki ha tud, figyeljen oda az egeszsegere foleg ugy, hogy csak annyiba kerul, hogy megnezzuk mit/mikor/mennyit eszunk es, hogy jo-e avagy kell-e nekunk.
2015. júl. 26. 14:37
 6/21 A kérdező kommentje:

Jó, akkor ez most teljesen normális, hogy semmi kenyér, semmi liszt, semmi cukor? Nézik a virsliben, hogy van-e benne cukor. Az étteremben végignézik az étlapot, majd hát krumpli ne, tészta ne, rizs ne, bagett ne, semmi más ne, csak hús és zöldség.

Nem arról van szó, hogy keveset esznek, egyáltalán nem esznek semmit, amiben szénhidrát van. Ilyet még a dietetikus tanácsadó oldalakon sem láttam.

2015. júl. 26. 14:43
 7/21 anonim ***** válasza:
35%
Azt a mondast se felejtsd el kerdezo, hogy mindenki annyi idos amennyinek erzi magat. Nem amennyinek kinez! Gondolom erzed a nem kis kulonbseget.
2015. júl. 26. 14:44
 8/21 A kérdező kommentje:
Az szerintem mindegy, mennyinek érzik magukat. Az egészséges étkezés a hóbortjuk, de szerintem túlzásba esnek, és nem is néznek ki egészségesen. Persze lehet, hogy igazatok van, és én vagyok a hülye, az egyre inkább aszott vénasszonynak kinéző, kulcscsontjukat és bordáikat kívül hordó barátnőim pedig jól csinálják, hogy szénhidrátokban nullához konvergáló étrenden élnek.
2015. júl. 26. 14:53
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Itt NEM a szénhidráttal (pontosabban a hiányával) van gond, hanem az értelem nélküli fogyással.

174 cm-hez az 50 kg körüli súly igen kevés, ezt csak akkor lehet elérni, ha az illetön nincs izom. De sokan csak a kilókat nézik, és minél kevesebbet mutat a mérleg, annál szebbnek gondolják magukat.

Ha valaki nem szénhidráthiánnyal, hanem akármilyen más módon fogy ennyire le, akkor is ugyanilyen azsalt-szilva hatású lesz.

Mellesleg az ilyen mértékü soványság nem egészség orvosi szempontból sem. (és ugyanolyan könnyen kaphat infarktust, mert különféle hiányai lesznek.

2015. júl. 26. 15:43
 10/21 anonim ***** válasza:

A tiszta olaj / zsír, vagy a mű fehérjepor az, ami szénhidrátmentes, minden egyébben van, van, amiben kevsebb, és van, amiben más. keményítő, vagy cukor, az is lehet fruktóz vagy glükóz valamilyen arányban, külön csak a mesterséges kivonatokban (pld kukoricakeményítő, vagy diétás cukor, vagy gyógyszertári glükóz).

a nagyon feldolgozott ételből egyik sem jó, ld fehércukor, fehérliszt.

nem a hízás a lényeg, hanem az, hogy hogy dolgozza fel a szervezet, milyen enzim kell hozzá, van belőle, vagy azért készíti a szervezet, hogy az a dott ételt megeméssze, tehát emiatt feleslegesen fárad, vagy pld nyers élő ételben eleve benne van az enzim.

ha az arcáról fogy a hús az gáz, akkor mégsem jó a sok fehérje, mert abból épülne a szervezet? hogy van-ez? a szénhidrát az energiaforrás, kell az agynak is. erre válasz: az epilepsziáskat ketogén diétával gyógyítják.... sok itt az ellentmondás. ahogy más is írta, ne ítéljünk elsőre, rövid távon, nézzük meg őket 10-20 év múlva.

2015. júl. 26. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!