Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért kérik sokan az eladót,...

Miért kérik sokan az eladót, hogy vágja le a kenőmájas végén található kis fém darabkát?

Figyelt kérdés
Én direkt szeretem ha rajta van, mert nem jön orrán száján a májas, csak az egyik irányba.
2013. okt. 20. 19:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

Viszont annak a súlyát is a májas árában fizeted ki.

Igaz, én is pitiáner dolognak tartom!

2013. okt. 20. 20:03
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

ha pitiáner, ha nem, a májas ára van kitéve, nem a fémdarabkáé.

másrészt a jó májas nem bugyog ki a másik végen, mert nem folyós trutyi, hanem kenhető májas

2013. okt. 20. 20:16
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Kezdjük ott, hogy a boltokban kapható "májas" max kb 25% májat tartalmaz. Szóval ezek után elég pitiáner dolog levágatni azt a kis bigyót :)
2013. okt. 20. 20:23
 4/11 A kérdező kommentje:

Tehát van aki azért vágatja le, mert ne akarja kifizetni azt a kb 1 Ft-ot, amennyit nyom a súlyba és így az árba?

Ennyire nem lehet nagy a szegénység.

2013. okt. 20. 21:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

"Ennyire nem lehet nagy a szegénység."

Nem is a szegénység a nagy,hanem az ostobaság!

#3-nak üzenem: örülhetne minden fogyasztó, ha annyi máj lenne benne! A valóságban az 5%-ot sem éri el, de ne kívánjátok, hogy leírjam, mi van benne még!

Konzervgyárban dolgoztam, míg be nem zárták!

2013. okt. 20. 21:32
 6/11 A kérdező kommentje:

Ami a százalékokat illeti, azért gyártóként más és más.

Gondolom egy 500 Ft/kg-os májas esetén jóval kevesebb májat tartalmaz, mint egy 1500 Ft/kg-os árué.

Nem csak a márkanevet kell megfizetni, persze részben az is benne lehet egyes esetekben.

2013. okt. 20. 21:45
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A pláne ebben a dologban, hogy ha ráteszi az eladó ha nem ugyanannyit fizet az ember, mivel az alumínium, nem vas.

Kipróbáltam amikor csemegepultban dolgoztam, és 1 grammal se lett több a májas súlya, (levágtam , a májas mellé tettem a mérlegre majd levettem) forintra ugyanannyi volt a fizetendő.

Csak sok embernek nehéz a felfogása, vagy hogy is fogalmazzak.

2013. okt. 21. 08:38
 8/11 anonim ***** válasza:
66%
Viszont, annak az 1 gramm alumíniumnak nem annyi a tápértéke, mint a májasnak, és van aki meg sem tudja rágni/emészteni! :-)
2013. okt. 21. 09:07
 9/11 A kérdező kommentje:

Én is arra gondoltam, hogy a mérleg ki se tudja mutatni a súlyát.

Kíváncsi lennék, hogy mennyi csemege pultos eladó próbálta ezt ki?

Mert ha kipróbálnék, akkor tudnák mondani a kedves, okos vevőknek, hogy 0 Ft-ot spórol.

2013. okt. 21. 20:17
 10/11 anonim ***** válasza:
akinek nem kell a fém, az levágatja, akinek fontos,. az hazaviszi, ez nem kardinális kérdés. az egész abból ered, amikor még a mérlegek úgy lengtek, ahogy az eladó/hentes rádobálta cuccot. sokszor átverték a vásárlót, természetes, hogy legalább a fémet nem akarták kifizetni.
2013. okt. 21. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!