Mi az a tabis bor? És miért tartják sokan gáznak?
"miért ez a neve, hogy tablettás bor?"
Na vajon miért? A tablettás bor nem szőlőből készül!
Tablettából nem lehet bort csinálni az alkohol pld folyadék!Aki nem tudja elmondom szőlőből lehet a legolcsóbban bort csinálni! A gyenge szőlőből gyenge bor lesz!Mesterségesen készített bor márha alkotóiból csinálnák jóval drágább lenne!A szesz ami a borban 8-15%-ban van az erjedéskor képződik legolcsóbban! A lepárolt szesz sokkal drágább, ugyanígy a savak és színezőanyagok is a borban képződnek a legolcsóbban előállítani majd felodani sokkal drágább!
Élelmiszervegyész
Élelmiszervegyészúr, tessék már elmondani, miért lehet 1 liter 90%-os denaturált szeszt (=adalékokkal kezelt etil-alkohol) venni 1000 forint alatt (boltban: adóval, tokkal, vonóval!), ha a lepárolt alkohol az drága? Aztán tetszett-e már kóstolni olyan műbort, amiben a sav talán nem is igazán borkősav, és az íze sem borízű, mert én már igen, és ehhez képest volt rá vastag kereslet.
Az addig rendben van, hogy kereskedelmi forgalomba hozható álbort túl drága lenne hamisítani (bár azért időnként így is buknak le horhamisítók, vajon ők mi a véreres bánatot csinálnak, ha állítólag a szőlőből származó alkohol és sav és stb. a legolcsóbb??...), de olyat, amit a 14 éves punkok nagynehezen lenyelnek kólával, vagy a szomszédalkoholista pistabá szívesen megiszik, olyat azért elég olcsón lehet pancsolni és okosba' eladni.
Igazából több dolgot hallottam, hogy miből készülnek az ilyen "borok", mindegyikben lehet igazság. Ugye az alkohol molekula víz, szén és hidrogén ionokat tartalmaz, mint a többi szerves anyag, így a szerves anyagokból készíthető alkohol. Némely szeves anyagot elég hordóba zárni, és bizonyos körülmények között alkohollá alakul. Mások segítséget igényelnek ehhez, erre jó a tabletta, ami elősegíti az átalakulást csak közben olyan melléktermékek keletkeznek, amik károsak. Szóval kell némi szerves anyag alap, tabletta ami megfelelő, és jók vagyunk. Az alap, amit tablettával kezelnek, az alábbiakból állhat hallomásaim alapján: víz, cukor, szalma, műtrágya, bortermelés maradékai (szőlőmaradék), törköly.
Előnye: olcsó berugás
Hátránya:
1. rossz íz
2. egészségügyi kockázat, nem csak az etil-alkohol tartalom miatt, hanem a melléktermékek miatt is, amik vaksághoz, elbutuláshoz, vese- és májbetegségekhez, halálhoz vezethet hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!