A NEBIH betiltotta a több tonnányi életveszélyes sót a boltokból,ami valójában nem is só volt(nátrium-klorid),hanem kálium(kálium-klorid),de sóként árulják a boltokban,s felszólítja a lakosságot,hogy ne fogyassza : [link]
Káliumozott sóról : [link]
Népegészségi biztonsági hivatal csak 1 van Magyarországon,gyártó pedig rengeteg,tehát minden gyártó és minden forgalmazó mögött nem állhat egy népegészségügyi biztonsági hivatal.A gyártók,kereskedők,úgy és azt adnak el,ahogy és amit akarnak,hiszen nincs megfelelő ellenőrzés,s ha mégis elkapnak valakit,a büntetés olyan bagatell,hogy nincs visszatartó ereje.Aki meg nem élt a genszterváltás előtt,vagy kicsi gyerek volt,fogalma sincs arról,hogy milyennek kéne lenni pl. a kenyérnek,vagy a kolbásznak,vagy a parizernek és így tovább.Fel kell menni a NEBIH oldalára,ott vannak az élelmiszer bűncselekmények -sajnos csak kis hányada apparátushiány miatt-felsorolva.
A háztáji kereskedőket meg senki nem ellenőrzi szinte. Nagy ritkán az ÁNTSZ, aminek meg szinte semmi foganatja - vagy nem tudja kifizetni, vagy leszarja, és vígan árul tovább.
A NÉBIH listája egyébként elegendő a bizalom megroppanásához, ami sokkal komolyabb gondot okozhat, mint a büntetés.
A kételkedőknek akik úgy vannak
vele,hogy ;,,a kormány úgy sem
engedi",stb,azoknak elegendő a NEBIH,aki
viszont tapasztalatból különbséget tud
tenni az élelmiszerek íze,állaga,szaga
szerint,mert emlékszik a 25 évvel
ezelőtti élelmiszerekre,azok 25 éve nem
fogyasztják a kész,félkész
árukat.Szándékosan nem élelmiszert
írtam.
Elárulom,hogy a házi sem jó,mert a házit is úgy készítik,hogy amit saját családjuk fogyasztására készítenek,azt jól készítik,úgy ahogyan kell,az eladásra szánt házi,meg hitvány.Hogy csak egyet említsek,pl.az eladásra szánt házi kolbász nem húsból,hanem ínból,mócsingból készül.Jót csak az tud vásárolni,akinek jó ismerőse van,vagy családtagja a készítő.
Mindenki maga dönti el,hogy mit eszik.
De otthon is csak természetes alapanyagokat és zöld,vagy szárított fűszereket használunk,mesterséges ízfokozót nem és ez így is van rendjén,ezért nem eszem az ipari szójás,meg mit tudom én milyen szemetet az ízfokozóval.
A kenyeret és a tésztát is azért hagytuk el,mert a liszt sem eredeti már,az is be van keverve valami szeméttel.Azért van a sok rákos,cukros, immun,stb.beteg.A szalonnás rántottát is kenyér nélkül esszük,ropogósra pirítom a szalonnát,lecsöpögtetem róla a zsírt és ráütöm a tojást és kenyér nélkül nagyon finom.Az ételeket nem rántással készítem,hanem kölest darálok,azzal behabarom,a kölesnek semleges az íze,mindenhez megy.Finomat és egészségeseket próbálunk fogyasztani kizárólag.Nem hízunk,nem puffadunk,nem vagyunk betegek.Évek óta a jó magyar búzát viszik kifelé,a vacakot meg hozzák be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!