Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mivel váltsam fel otthon a...

Mivel váltsam fel otthon a cukrot?

Figyelt kérdés
Túl sok cukrot eszünk.Sokat sütök sütiket meg stb.Mivel lehet pótolni,amit a 4 éves gyermekem is ehet?
2014. szept. 28. 11:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi nyírfacukrot használunk, de az is igaz, hogy ebből is csak nagyon keveset, mert nem eszünk édességeket, sütiket. Nem a cukrot kell lecserélni alapvetően, hanem az életmódot kell megváltoztatni és akkor a cukor sem lesz túl sok.
2014. szept. 28. 11:10
 2/16 anonim ***** válasza:

Ne süss annyi sütit és ne egyetek annyi édességet. Ne pótolni kel, hanem csökkenteni.

Mellesleg az ételek kategóriába valo a kerdes.

2014. szept. 28. 11:11
 3/16 A kérdező kommentje:
A gyermekem miatt írtam ide,mert igazából miatta fontos a kérdés.Anyukák véleménye,tanácsa érdekel,hogy mit használnak cukor helyett.:) Köszönöm az eddigi válaszokat
2014. szept. 28. 11:17
 4/16 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy változtatni kellene,de ez nem olyan egyszerű.Nem úgy kell elképzelni,hogy egy elhízott család vagyunk,aki éjjel-nappal édességet zabál.Pont a fordítottja vagyunk,híznunk kellene,de nem tudunk :)Viszont szeretjük a finomságokat és ehhez kellene egy-két tipp,amit cukor helyett tudok használni :)
2014. szept. 28. 11:24
 5/16 anonim ***** válasza:
56%
A cukrot nem kell kiváltani, csak a sütikbe kevesebbet tegyél. A 4 éves kisfiadnak is szüksége van a cukorra. A cukorpótlók egészségtelenek, akkor is, ha az ellenkezőjét mondják.
2014. szept. 28. 11:40
 6/16 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Szerintem egy 4 éves már mindet eheti, de az a biztos, ha a természetesekből és többféléből válogatsz (nem "rogyásig" esztek egyfélét, amíg el nem fogy).

Érdemes még körülnézned a paleo receptek között, hogy a búzaliszt és rokonai helyett is még milyen egészségesebb összetevők csempészhetők be a süti formában. Pl:

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. szept. 28. 12:07
 7/16 anonim ***** válasza:

Négy éves kisgyesrek étkezését cukorpótlókkal szeretnéd feljavitani?

Na, jó éjszakát!

2014. szept. 28. 15:02
 8/16 A kérdező kommentje:
Egy szóval sem mondtam,hogy cukorpótlóval akarom feljavítani az étkezést.Egyszerűen csak egy egészségesebb formáját keresem a cukornak mivel nem tudjuk teljesen kivenni az étrendünkből. De már vártam a hasonló okos megjegyzéseket.Ötletet,tanácsot kértem nem okoskodást.Köszönöm :)
2014. szept. 28. 16:25
 9/16 anonim ***** válasza:

A cukorra szüksége van a gyereked szervezetének is. Nem attól lesz cukorbeteg, hanem attól, ha nem kap cukrot. Nem véletlen, ha egy cukorbeteg bekómál, és nincs nála inzulin, cukrot adnak neki.

A különféle divatos cukrok csak drágák, és a forgalmazóknak hoznak hasznot, de nem egészségesebbek a répacukornál.

2014. szept. 28. 16:31
 10/16 anonim ***** válasza:

Ne hidd el amit az előző ír, nincsen szüksége cukorra egyikőtök szervezetének sem!

Mi nyírfacukrot, és eritrit-stevia keveréket szoktunk vásárolni, mikor mi van jó áron. Bármelyiket eheti a 4 éves (sőt fiatalabb is) mert mindegyik természetes. Csak arra ügyelj, hogy kell egy kis idő míg megszokja a szervezet, ha ugyanis hirtelen nagy mennyiséget fogyasztotok belőle az hashajtó hatású.

2014. szept. 28. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!