A vajas kenyér vagy a házi disznózsíros kenyér az egészségesebb?
Ha a koleszterin dologban hiszel, a mangalicazsír tökéletes választás.
Ha a természetességet nézzük, a mangalicazsír jobb, mert a vajat előszeretettel tolják tele kemikáliákkal. A margarin pedig még ennél is rosszabb, hiába "szívbarát".
Ha a szervezeted szükségleteit nézed, akkor is a mangalicazsír a jobb, mivel tejtermékre nincs szükséged.
Egyébként pedig a kenyérrel van a probléma. Ma a kenyér már nem ugyanaz mint amit a dédipapi evett, aki 90 évesen még fát vágott. Jobban mondva a gabonák lettek másabbak. Rengeteg glutént tartalmaz a mai búza. A glutén elég csúnya dolog, ha érdekel, olvass utána egy kicsit.
A vaj pont annyira van tele "kemikáliákkal", mint a zsír (vagyis 100%, csupa kémiai anyagból áll ugyanis, meglepő módon. és igen, mind "természetes" is).
Nem kell hülyeségeket mondani. Korlátozott mértékben mindkettő jó, ha sokat eszel, akkor meg mindkettő egészségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!