Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Most lehet kapni padlizsánt?

Most lehet kapni padlizsánt?

Figyelt kérdés
Van valami szezonja? Vagy mindig árulják?
2013. okt. 12. 23:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Pár hete még gyönyörűket akcióztak a faluban is... Ilyenkor még biztos van - később is, hisz februárban is lehet kapni kb. bármit, legfeljebb drágán. Kevés zöldség van, ami télen sem drága, ezek a jól eltarthatóak, hagyma, répa, káposzta... A tökfélék szezonálisak (a sütőtök speciális, az tavaszig van :D), a cukkini ára már megy felfelé, még lelkesebben használom, télen majd inkább csak karikákat eszem rántotta mellé... Szerintem a padlizsán pont ugyanez a kategória.
2013. okt. 13. 00:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Én egész évben látok az üzletekben.
2013. okt. 13. 01:34
 3/7 anonim ***** válasza:
én szinte egész évben látok, de nem mindegy, szezonban veszed-e vagy máskor. ahogy észrevettem, ősszel, ősz elején van szezonja, így olcsóbb, mint pl. tavasszal.
2013. okt. 13. 02:49
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, ment mindenkinek a zöld :)
2013. okt. 13. 09:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Valójában augusztusban szedik le, szóval aug-októberben van a szezonja, ilyenkor olcsóbb, de egyébként egész évben lehet kapni. Tökféle, jól eláll 1-2 hétig.
2013. okt. 13. 11:31
 6/7 anonim ***** válasza:

júj, eszembe jutott még egy tipp:

válassz feszes, sima héjú példányokat. az aszott, ráncosabb bőrű már kesernyés tud lenni. :)

2013. okt. 13. 16:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Ma is voltam piacon, csodás szépeket láttam. elvileg késő őszig kapható. télen csak importból.
2013. okt. 13. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!