Hogy kell sütni a padlizsánt?
Vékonyan kiolajozott tepsiben, a karikákat egymás mellé téve. jó forrró legyen a sütő. ha a nedvet kiengedte, lapáttal megfordítani és a másik felét is pirosra sütni.
olajozott sütőpapír még jobb alá, nem kell annyit mosogatni:)
Sajnos a legjobb módszert aligha tudod megcsinálni, egyébként a padlizsánkrémet is így kell csinálni:
Fa tüzeléses kemencében, vagy faszén parázs fölött zárt térben kell megsütni, egészben.
Úgy jól felpuhul, és magába szívja a jellegzetes füstös ízt.
Az igazi padlizsánkrémnek ez a jellege, csak sajnos ezt egy átlag háztartásban nehéz megcsinálni.
Amúgy ha több olajban sütöd, akkor is csalóka az érzés, mert sok víz is van benne. Felszív valamennyi olajat, az biztos, de mikor eszed, és érzed, hogy olajos, annak a nagy része valójában víz, csak úgy érzed, mint ha olaj lenne, mert kicsit olajos is.
A legtöbbször én is feldarabolva, akár kicsire, akár karikára, kevés olajon sütöm meg.
Azzal nem tudom, mi bajod, elég furcsán fogalmaztad meg.
Attól, hogy színt kap, még nem ég meg.
Ha meg majdnem megég, akkor sokáig sütöd. Hagyd abba hamarabb a sütést.
Ha meg hamarabb kezd el égni, mint hogy átsülne, akkor süsd lassabban, vagy vágd kisebbre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!