Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell sütni a padlizsánt?

Hogy kell sütni a padlizsánt?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem, de ha olajban süti az ember, annyi olajat bír magába szívni, hogy a gondolat, mely szerint én akkor egy csomó olajat lenyelek, nem tölt el túlzott optimizmussal az egészséges táplálkozást illetően. A papírtörölköző nem issza be róla a rengeteg olajat. Ha meg épp csak egy pici olajat használok, akkor meg az a bajom, hogy színt kapjon majdnem megég.

#padlizsánsütés
2012. dec. 11. 18:00
 1/5 anonim ***** válasza:

Vékonyan kiolajozott tepsiben, a karikákat egymás mellé téve. jó forrró legyen a sütő. ha a nedvet kiengedte, lapáttal megfordítani és a másik felét is pirosra sütni.

olajozott sütőpapír még jobb alá, nem kell annyit mosogatni:)

2012. dec. 11. 18:03
 2/5 anonim ***** válasza:
Egészben, héjastól is megsütheted, utána pillanatra dobd hideg vízbe és akkor lehúzhatod a héját. Így kell kezdeni például a padlizsánkrém készítését is.
2012. dec. 11. 18:22
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnos a legjobb módszert aligha tudod megcsinálni, egyébként a padlizsánkrémet is így kell csinálni:

Fa tüzeléses kemencében, vagy faszén parázs fölött zárt térben kell megsütni, egészben.

Úgy jól felpuhul, és magába szívja a jellegzetes füstös ízt.

Az igazi padlizsánkrémnek ez a jellege, csak sajnos ezt egy átlag háztartásban nehéz megcsinálni.

Amúgy ha több olajban sütöd, akkor is csalóka az érzés, mert sok víz is van benne. Felszív valamennyi olajat, az biztos, de mikor eszed, és érzed, hogy olajos, annak a nagy része valójában víz, csak úgy érzed, mint ha olaj lenne, mert kicsit olajos is.

A legtöbbször én is feldarabolva, akár kicsire, akár karikára, kevés olajon sütöm meg.

Azzal nem tudom, mi bajod, elég furcsán fogalmaztad meg.

Attól, hogy színt kap, még nem ég meg.

Ha meg majdnem megég, akkor sokáig sütöd. Hagyd abba hamarabb a sütést.

Ha meg hamarabb kezd el égni, mint hogy átsülne, akkor süsd lassabban, vagy vágd kisebbre.

2012. dec. 11. 18:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, volt sikerélményem.
2012. dec. 22. 10:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Megoszthatnád velünk a sikerélmény titkát, vagyis Te , hogy csináltad. köszi.
2012. dec. 22. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!