Hogyan pároljam a padlizsánt? Még életemben nem csináltam semmit padlizsánból, és most bébiételbe készülne, szóval fontos, hogy ne legyen keserű, stb.
Figyelt kérdés
2013. márc. 18. 14:45
1/2 anonim válasza:
Lesózva kicsit állni kell hagyni, majd papírtörlővel letörölgetni róla a lét.
2/2 anonim válasza:
Amit nagyon fontos megtenni ilyenkor, hogy "kivéreztessük" a padlizsánt:
Vágd vékony szeletekre (fél centis kb.), majd sózd be mindkét oldalát enyhén, és hagyd fél órát legalább, de inkább egy órát állni. Mire ránézel, sötétebb színű lesz és levet ereszt. Ilyenkor lehet vajon vagy kevés olívaolajon puhára párolni. Hamar megpuhul, csupán pár perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!